Генерал Пукач вимагає очної ставки з Литвиним

11
0

Арештований за звинуваченням у вбивстві Георгія Гонгадзе генерал Олексій Пукач вимагає допитати у справі "високопосадових осіб".

Про це повідомляють джерела "Української правди".

"Олексій Пукач через своїх адвокатів подав клопотання у справі про допит високопосадових осіб, в тому числі які досі перебувають при владі", - зазначив співрозмовник.

За словами джерел, це пов'язано з наміром керівництва Генпрокуратури вже в першому півріччі 2010 року передати справу Пукача до суду, не встановивши усіх підбурювачів та організаторів убивства.

На питання, чи просить Пукач про допит спікера Верховної Ради Володимира Литвина, співрозмовник відповів: "Так".

За його словами, крім допиту мова йде про проведення очної ставки Пукача з Литвиним.

 

Довідка

Колишнього начальника зовнішньої розвідки МВС України, генерал-лейтенанта Олексія Пукача затримали ввечері 21 липня 2009 року в одному із сіл Чуднівського району Житомирської області співробітниками СБУ і Генеральної прокуратури.

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом убивства.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх працівників Департаменту зовнішнього спостереження та кримінальної розвідки МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС О.Пукач – перебував у розшуку.

Замовники вбивства журналіста досі не встановлені

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також