Геніальність навчилися штучно стимулювати

38
0

Вчені представили нове відкриття - "Електронну музу"

Новинка, яку без перебільшення можна назвати стимулятором геніальності, з допомогою низькорівневих електричних імпульсів підстібатиме творчий потенціал мозку. Пристрій складається з двох провідників, закріплених на голові за допомогою гумового ременя. Він вже показав свою ефективність, підвищивши результати учасників у вирішенні простого арифметичного тесту. Серед людей, що успішно завершили тест, що носили пристрій виявився втричі більше, ніж тих, хто не користувався інноваційною розробкою. Всього в дослідженні взяли участь 60 осіб.

- Пристрій працює, блокуючи ліву півкулю, ту, що відповідає за знання, і стимулює праву, пов'язану з творчістю, - пояснив суть роботи нового приладу директор Центру мислення Сіднейського університету Аллан Снайдер. - Для покращення пам'яті або підготовки до іспитів новинка не підійде. Зате якщо необхідно вивчити проблему під іншим кутом, наша розробка підходить як не можна краще.

За його словами, мета полягає в тому, щоб блокувати шаблони, накопичені протягом життя, щоб тим самим допомогти людині побачити проблему свіжим поглядом, а не через призму досвіду. І в цьому, як ніщо інше, може допомогти «електронна муза».

На це незвичайне винахід професора Снайдера надихнули ... травми голови. За його словами, в його практиці було чимало випадків, коли у людини після поразки лівої півкулі мозку раптом відкривався небувалий творчий потенціал. І вони несподівано домагалися успіху в мистецтві, літературі, науці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також