Геніальний Muse вдруге завітає до України

11
0

Після чотирирічної перерви, в Україну їде одна з найкращих музичних команд - британська група Muse з мега-концертом на підтримку кращого рок-альбому року The Resistance.

2011 рік для групи Muse почався більш ніж вдало. У лютому рокери взяли головну музичну премію Grammy в номінації Кращий рок-альбом року, далі була перемога на NME Awards як кращий гурт Англії. Зараз Muse перебувають у світовому турне разом з легендами рок-музики, групою U2. З кінця березня до середини квітня музиканти проїдуть з туром по Південній Америці, а в травні, після невеликої перерви, відпочивши і набравшись сил, британці приїдуть до Києва, щоб виступити на сцені Палацу Спорту.

The Resistance - п'ятий за рахунком студійний реліз Muse. Тільки за перший тиждень продажів альбом розійшовся тиражем майже в 500 тисяч копій. Це стало кращим результатом за всю історію продажів групи. Блискавично The Resistance зайняв рейтингові позиції всіх чартів Європи та Америки. Як результат, тріумф на щорічній церемонії Grammy, де музиканти виступали вперше.

24 травня Muse дасть довгоочікуваний концерт у Києві. Це буде другий за ліком візит в Україну. Перший виступ відбувся в 2007 на сцені столичного Палацу Спорту. Концерт 2011 обіцяє стати знаковою подією для всіх поціновувачів музики з надр Великобританії.

Muse існує з 1994 року. Всі троє учасників - британці. У 1999 році побачив світ перший альбом Muse - Showbiz. На даний момент група налічує п'ять студійних альбомів. Група 4 рази перемагала на MTV Music Awards, 6 разів - на NME Awards в різних номінаціях. У цілому, Muse отримали 29 нагород з 82 номінацій за свою історію.

Склад групи: Меттью Белламі (вокал, гітара, клавіші), Кріс Уолстенхолм (бас-гітара, бек-вокал) і Домінік Говард (ударні). У 2008 році учасники групи Muse отримали ступінь докторів мистецтв в одному з університетів Англії.

Музика Muse еклектична, крім основи альтернативного року вона вбирає в себе елементи різних напрямів. Найупізнаваніші риси групи - надзвичайно високий вокал (фальцет) Метта Белламі, гітарні рифи, часте використання фортепіано, а в пізніх альбомах - оркестрових аранжувань. В останні роки звучання групи стало менш важким, а використання оркестрових і фортепіанних аранжувань, навпаки, почастішали.

Серед гуртів, які найбільше вплинули на Muse називають Radiohead і Queen. Перший альбом групи, Showbiz, навіть отримав негативні відгуки в пресі за копіювання Radiohead. Крім того, Белламі - шанувальник музики російського композитора Сергія Рахманінова, твори якого він іноді цитує в піснях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також