Генконсул Угорщини: Країни Вишеградської четвірки підтримують євроінтеграційний шлях України

14
0

Про це заявив під час заключної конференції по проекту «Регіональне співробітництво в країнах Програми Східного Партнерства: обмін досвідом і практичними досягненнями» Йожеф Бачкаі, – генеральний консул Угорщини в місті Ужгород.

Він розповів, що коли Угорщина лише розпочинала головування у Вишеградській четвірці, вона готувалася, що Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, отож саме з таким настроєм готувала цю заключну конференцію на весну. Але згодом стало ясно, що угоди не буде, у зв’язку з чим країни Вишеградської четвірки прийняли спільну заяву.

Отож, за офіційною заявою Йожефа Бочкої, країни Вишеградської четвірки вкотре наголошують, що чекають вступу України до ЄС, та налаштовані у процесі очікування цього рішення всіляко сприяти нашій державі.

Країни Вишеградської четвірки провели саміт і в Будапешті, де видали ще одну спільну заяву.

«Ми віримо у необхідність першочергового розвитку громадського суспільства, малого і середнього бізнесу, покращення освіти студентів, розвитку незалежних ЗМІ тощо. Саме тому ми готові підтримувати введення безвізового режиму на кордоні з Україною та продовжуватимемо впровадження спільних проектів. Ми також ініціюємо збільшення розміру стипендій для українських студентів за програмою «Еразмус», щоб значно збільшити їх кількість у європейських навчальних закладах порівняно з теперішніми декількома десятками.

Угорщина та країни Вишеградської четвірки надалі підкреслюють намір прийняти Україну до ЄС.

Що ж до самих учасників проекту, пан Йожеф Бочкої зазначив, що ті 23 людей, котрі взяли участь у програмі та вже вміють писати справді Європейські проекти, можуть по праву називатися справжніми європейцями та нести свої знання іншим закарпатцям.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також