Генплан: історичний фасад центральної частини Мукачева - не мінятимуть (СХЕМА)

65
8

Про це заявив один із розробників Генерального плану Мукачева, архітектор Віктор Півцьо, на сьогоднішньому засіданні Громадської ради.

Віктор Півцьо нагадав присутнім, що розробкою Генерального плану Мукачева займались спеціалісти Українського державного науково-дослідного інституту «Діпромісто», який є одним з провідних спеціалізованих закладів на Україні. Свого часу, саме вони займались розробкою генпланів Донецька, Дніпропетровська, Харкова. 

Генплан Мукачева розроблявся та корегувався протягом 2009 - 2012 років. 

Згідно Генплану, архітектурне ядро Мукачева - історичний центр, залишиться без змін. 

Дуже важливо, за словами архітектора, розпробити план зонування території Мукачева та розробити містобудівний кадастр. 

У поточному генплані уже враховано будівництво приватних будинків та заселення Нового району Мукачева, який розташований у мікрорайоні Паланок. Також, було згадано й про заселення та здачу земель під будівництво колишніх військових поселень у мікрорайоні Шипка. 

Актуальним залишається й питання функціонування Мукачівського аеропорту. Майбутні перспективи також враховані у проекті Генплану. 

Нагадав архітектор й про збільшення пішохідних зон на території центральної частини Мукачева, а також збільшення кількості велодоріжок на міській набережній. 

Цікавим видалась перспектива створення ще одного в'їзду у Мукачево, через вулицю Генерала Петрова. Його планується провести від кільцевої розв'язки, навпороти ТЦ "Епіцентр". 

Мукачево.net

Коментарі

Л
лоці

Спочатку приведіть до порядку тротуари та дороги, а потім плануйте велодоріжки.Не займайтесь дешевим популізмом.

Р
ромарі0

у нас сплошні велодоріжки кругом. Лиш лінивий по тротуарам не їздить...

F
ferenc

добре було би якщо можна було скачати цей план.бо доста дрібний.

ЯЛ
Я ЛЮДИНА

Се лиш дебіл може придумати зїзд з траси.Да кідь я їду з вершини Ловачки то мені добре попасти в Росвигово.Бабки треба одмити от і все.

Р
Росвигово

Підтримую розв`язку біля "Епіцентру" на кільці. Єдине правильне рішення для Мукачева для влади. Браво !!!! Я ЗА!!!

ЗВ
з вул. Великогірної, 40

Чи передбачено на перспективу розвитку міста цивілізоване розміщення ромського поселення??? Тому що існуюча ситуація в таборі є загрозливою. Роми там живуть в нелюдських умовах і хаотично розповсюджуються, захоплюючи будь-які вільні території навколо табору...

І
істоичний

Совершенно иген! Істоичний!!!

В
Володимир

істоичний???????????????

Читайте також