Геращенко про позицію Угорщини щодо закону про освіту: скоро вибори

19
11

Саме із проведенням чергових виборів в Угорщині, на думку першого віце-спікера українського парламенту Ірини Геращенко, пов'язана така реакція на новий закон про освіту.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у мережі Facebook. 

- В Угорщині скоро вибори, тож деякі місцеві політики використовують захист угорськомовного населення закордоном як внутрішній, об'єднуючий козир. Як на мене, вельми специфічний козир, запозичений в Кремлі, – каже політик.

На її думку, така позиція Угорщини загострює проблему подвійного громадянства в Україні. 

- Але всі ці "пляски Віта", насправді, в іншому ракурсі тепер малюють і ще одну українську дискусію щодо подвійного громадянства, яке тут так багато народу виправдовували. І посилюють аргументи тих, хто категорично проти подвійного громадянства, – додає вона.


Вчора міністр МЗС Угорщини відвідав Ужгороді, де заявив, що вони ініціюватимуть перегляд угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Коментарі

І
Іван

Які вибори, ти щё п'яна тітка? Вибори в Угорщині в травні 2018 года ...

ДВ
До Варош

Такицй мадярський селюк як ти, навіть не знає шо то процедура не "виходу" а "припинення" громадянства. 8 класів хоч закінчив? Циганото, не позорся тут

В
Варош

Де мож здати тот паспорт? Йди почитай процедуру выходу з украйнського кріпацтва, а потом ту беленди... А ти, болван, майже не валовшний мало навчитися по мадярськи жеби дустати мадярський паспорт і того сь такий злий? Чи ти приблуда заперевальна?

ДВ
До Варош

Мадяре, так здавай паспорт, ташку в руки і шуруй звідси раз такі справи. Або як каже Іллика(мля яке уїб***ке імя) залишайся тут емігрантом

В
Варош

Хе-хе. Дуже велика цінность мати пашпорт з вилков і чувствуватися з ним як циган, бо иншак вкрайнцю в світі і не сприймавуть.

В
вася

Ира не пошла бы ты куда нибудь по дальше и перестала позорить Украину.

М
маша

Кучка белобрысая сунет свой пятак туда где её не ждут. Истеричка.

І
Іван

Наші інтереси -це судова (антикорупційнтй суд), пенсійна, медична реформи, підвищення рівня життя, а не окозамилювання та повчання сусідів, відволікання нас, українців, від бездіяльності народних депутатів та інших очільників, які жирують на нашій біді.

ДІ
До Івана

Ми захищаємо свої національні інтереси, нарешті. Нажаль не робили цього всі 26 років незалежності. Звичайно це збурює "сусідів" які звикли до того що роблять все що їм заманеться і реакції не буде. З цією сусідською наглістю треба закінчувати. Геращенко правильно натякає "сусідам" що у випадку якщо вони не заспокояться ми будемо приймати ще більш рішучі рішення.

И
Им

Геращенко молодець. Її вустами Уураїна піднімає ставки. Або Україна піднімає питання подвійного громадянства- і позбавляє виборчих прав угорську діаспрору або мадяри заспокоються з мовним законом і все буде так як і раніше. Дуже правильний крок

І
Іван

При чому тут вибори? Просто не треба плювати в колодязь з якого п'єте. Критикуєте імперські забаганки сусідів не безпідставно, але не потрібно самим перетворюватися на "держиморд".

Читайте також