Герої серед нас: Закарпатський прикордонник врятував життя подорожуючому

11
15

Випадок трапився сьогодні вночі, 5 травня, на пункті пропуску "Ужгород".

Військовий Чопського загону перевіряючи автівки побачив, що в одного з пасажирів стався епілептичний напад. Про це повідомляє прес-служба Чопсього прикордонного загону.

38-річний закарпатець почав задихатись, тому прикордонник одразу зреагував, надавши першу невідкладну допомогу. Він витягнув чоловіка з автомобіля та дістав язик з горла, вивільнивши йому дихання.

Трохи згодом чоловік прийшов до тями і дуже дякував своєму рятівнику адже той фактично врятував йому життя.

Подорожуючий продовжив свій шлях за кордон, а прикордонник залишився з численними ранами на руках від укусів.

Нагадаємо, днями на КПП "Лужанка" помер чоловік, який їхав на операцію в Угорщину.

Коментарі

Д
Док

Журналісти, перед тим, як "героїзувати" дії, спочатку б хоча б загуглили, що слід робити. Прикордонник вчинив неправильно, завдаючи шкоди людині. При відкриванні рота та діставанні язика людині ламають зуби, рвуть губи, в результаті чого людина може померти через аспірацію кров`ю або уламками зубів. Крім того, у людини може статися повторний напад, під час якого вона відкусить собі язик, який "допомагальники" дістали. Людина ніколи не проковтне язик при нападі, тому що він у тонусі, як і всі інші м`язи тіла. Всі намагаються відвчити від цієї безглуздої радянскої звички розкривати щелепи та діставати язик, а ви героїзуєте це.... Соромно

Д
Друг

Виправлю помилку бо відразу почнуть писати про мою грамотність. В любому випадку красава. Багато хто з тих що пишуть не мали б взагалі відваги на будь які діїї. Красава.

Д
Друг

В любому випадку красава. Багато хто з тих що пиуть не мали би взагалі відваги на будь які діїї. Красава.

П
Правдоруб

Який в sRаку "хероїзм??? Напишіть про їх "ХЕРОЇЗМ" в роботі про створення ШТУЧНИХ черг для отримання хабарів за прискорення перепустки. Напишіть на яких автівках КРУИТИХ ці "херої" роз'їжджають, та які хатки мають не слабенькі. еж мені "херої"- хабарники!!! НАПИШІТЬ ПРО ТЕ ЯК В НАСЛІДОК ЇХ "хероїзму" НАПЕРЕДОДНІ ЛЮДИНА ПОМЕРЛА НА САМІСІНЬКОМУ КПП!!!!

D
Dars

Блд. "Витягнув язика". Ще можна палку в рота вставити й зуби поламати, чого ні. Максимум, що в такій ситуації роблять - не дати людині розфігачити голову об асфальт. І чекати, коли напад мине. Рятувальники...

Г
Галина

Навіщо ЗМІ героїзують те, від чого треба позбавлятись? Є чіткий алгоритм надання ПД при епілепсії, а прикордонник вчинив неправильно. Пишіть кращє про те, як важливо знати ПД і знайти курси на Закарпатті, коли самі вже на цьому не знаєтеся. Це буде набагато корисніше для суспільства, ніж оця героїчна хєрня

1
16,16

Умничка...Добра людина...

К
Коля

Pravda, рот закрий.

P
Pravda

Тот ко пише проти прикордонника в цій ситуації-тот неадекват!

В
Віктор

Молодець !!!!!

1
113

Вы имейте совесть человек жизнь спас а вы про правила а также унижения пограничников аж противно эти комментарии читать

Ч
Читач

Якби прикордонники працювали належним чином, то і в подорожуючих не було би приступив....

ПЩ
Прочитайте, щоб руки не мати покусані

Міфи про епілепсію 1. Ви можете проковтнути язик під час судом Фізично неможливо проковтнути язик. 2. Треба покласти щось в рот людині, що має приступ Абсолютно ні! Це хороший спосіб для вибивання зубів, проколювання ясен, або навіть ламання щелепи. Правильна перша допомога проста. Потрібно лише обережно перекласти людину з на бік і покласти що-небудь м'яке під голову, щоб захистити її від травмування.

І
Ірині

"в одного з пасажирів..."

І
Ірина

А хіба людина, маючи такий діагноз, може керувати авто?! Якщо приступ почнеться під час керування, то це може спричинити аварію, яка може забрати життя, а може і не одне!

Читайте також