Гільзи, прожектор та інструменти: Як ужгородський майстер створює лампи у стилі лофт (ВІДЕО)

12
2

Майже сім років тому ужгородський майстер Андрій Кочут розпочав створювати лампи з металу.

Майже сім років тому ужгородський майстер Андрій Кочут розпочав створювати лампи з металу. Наразі у добірці майстра понад сто ламп. Основний матеріал, який використовує автор — метал, дерево та каміння. Про це повідомляє Суспільне.Закарпаття.

Автомобільна вихлопна труба, прожектор, гільза Першої світової війни, стара праска та інструменти, млинок для маку — це частина речей, з яких виготовляє лампи Андрій Кочут. Створює їх автор у стилі лофт. Частину речей для ламп майстер, знайшов у лісі.

Фото:

"На початку своєї творчої кар’єри я пробував займатися ковальством і збирав матеріали. Колись металолом так не цінився, тому він просто міг валятися, як сміття. Частину купляв на блошиному ринку. Пилосос був вдома і він поламався, от я його і використав. На природі були, я там побачив камінь чимось цікавий і беру його в багажник машини, і десь там з Лумшор веземо його в Ужгород", – розповів Андрій Кочут.

Фото:

Він каже, що на виготовлення однієї лампи може піти понад рік.

"Важко порахувати, коли є якась частина, яку я бачу, що можна використати на лампу, я її підготую, і вона потім може рік лежати, а потім якийсь момент і там за тиждень, за місяць ні одної лампи не зробити, а в якийсь один день зійдуться зорі, шо можна зробити дві", – розповів майстер.

Дружина Андрія, Олеся Кочут, каже — іноді чоловік радиться з нею щодо створення світильників. Жінка розповіла, що є дві лампи, які вони зробили разом.

"Підтримую тим, що можу допомогти шось почистити , шось підказати, казати, що оце мені не подобається, давай поміняємо. Я розмальовувала вітражними фарбами лампу, а низ він доточував. У нас є така лампа , де я робила валяний абажур, я зробила абажур, кажу: "давай під той абажур роби лампу", то вона у нас стоїть в хаті", — розповіла Олеся Кочут.

Наразі у будинку подружжя Кочут понад 50 світильників, розповідає майстер. Усього у доробку Андрія більше ніж сто ламп.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

7
7777

Повний дибилізм

Т
ТМ

кафедра ТМ ІТФ підготувала багато фахівців-інженерів. Хлопці молодці, втілюють свої амбіції, використовують знання, набуті у школі, університеті, використовуючи досвід, який отримали вдома. Радує, що ТМ-щики залишають серйозний слід у виробництві на Закарпатті.

Читайте також