Гіпохлорит натрію – ідеальний засіб для дезінфекції басейну

175
0

Ефективна дезінфекція води – важлива процедура для власників басейнів будь-якого типу. Без знезараження у воді з’являються водорості, розмножуються бактерії та мікроорганізми. Це може шкодити здоров’ю людини.

Щоб обрати якісний дезінфектант, потрібно знати його властивості. Найпопулярніші та ефективні реагенти – це гіпохлорит натрію, хлор та активний кисень.

Переваги гіпохлориту натрію

Дезінфекція хлором має свої переваги та недоліки. До плюсів відносяться:

  • Висока ефективність
  • Тривалість впливу на шкідливу середу
  • Легкість використання

Мінус використання хлору – токсичність у разі перевищення дози для дезінфекції. Це може викликати алергічні реакції та подразнення слизових оболонок у користувачів басейну.

Головною перевагою очищення води за допомогою активного кисню є:

  • Висока швидкість дії
  • Безпека для шкіри та слизових людини

Однак такий метод є недостатньо ефективним у разі сильного забруднення, а для знищення водоростей кисень потрібно застосовувати разом із альгіцидом.

Гіпохлорит натрію поєднує в собі позитивні властивості цих речовин. При більш широкому спектрі впливу він не є токсичним та безпечний під час використання.

Гіпохлорит натрію AquaDoctor C-15L – спеціально створена для дезінфекції басейнів рідина. До її складу входить 15% активного хлору, хлорнуватиста кислота та гіпохлорит натрію. Такий склад робить засіб водночас ефективним та безпечним у використанні.

Під час потрапляння у водне середовище гіпохлорит натрію знищує всі мікроорганізми та зупиняє розмноження водоростей. Препарат вбиває небезпечні збудники інфекцій: шкідливі грибки, ентерококи, бактерії та токсини. Вплив на них відбувається за кілька секунд!

Засіб має антисептичні та антибактеріальні властивості, економічний у використанні та не містить фосфатів. Речовина підходить для всіх типів басейнів та може використовуватися у воді будь-якої жорсткості.

Спосіб застосування та дозування засобу

Гіпохлорит натрію AquaDoctor C-15L потрібно зберігати в прохолодних темних місцях при температурі від + 20° С до + 25° С в оригінальному пакуванні. Препарат слід використовувати ввечері або вночі. Перед цим необхідно перевірити та вирівняти рівень рН води. Норма кислотно-лужного балансу води становить 7.2–7.4.

Дозування препарату:

  • Для шокової дезінфекції – 30 мл на 3 куб. м. води.
  • Для регулярної дезінфекції – 50–80 мл на 10 куб. м. води 1 раз в три доби.

Рідина спочатку розводиться водою, потім виливається в басейн. Після кожної обробки потрібно на 6–8 годин вмикати фільтрацію. Не рекомендується користуватися басейном протягом 12 годин після обробки дезінфектантом.

Після процедури необхідно відкоригувати показники рівнів:

  • Хлору: норма – до 0,6 мг/л
  • рН: норма – 7.2–7.4
  • Цианурової кислоти: норма – до 50 мг/куб. м.

Гіпохлорит натрію ефективно видаляє бактерії, грибки та цвіль. Засіб перешкоджає цвітінню води та розвитку вапна на дні та стінках басейнів. Рідину можна використовувати регулярно для профілактичних цілей та для ударної дезінфекції дуже забруднених басейнів.

Засіб є економічним у використанні, його вистачить на весь сезон. Безпека для здоров’я людини та висока ефективність – головні переваги препаратів AquaDoctor. Ми рекомендуємо використовувати якісну хімію для басейнів від надійних виробників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також