Гітари від бренду Ямаха: чим хороші та як вибирати

26
0

Гітари Yamaha – музичні інструменти високої якості. Їх пропонує відомий японський бренд.

Це найпопулярніші моделі в усьому світі. І щоб зрозуміти, як визначитися з вибором - нижче про акустичні гітари Ямаха розказано докладніше.

Чому такі популярні

Інструменти від Ямаха хороші для новачків з різних причин:

  • Вони виготовлені на фабриці популярного виробника з гарною репутацією. Тому така гітара, напевно, прослужить довго.
  • Якщо вірити відгукам – цей інструмент передається по поколінням. А подарунку у вигляді нього раді багато.
  • Час над гітарами Ямаха не має влади. Вони чудово звучать навіть після багаторічного використання (особливо при правильному догляді).
  • Гітари Ямаха за вартістю відносно низькі. Придбати інструмент цієї марки може практично кожен бажаючий. Однак бренд випускає і дорожчі моделі.
  • Інструменти від Ямах універсальні і мають невеликі габарити. Вони зручні для гри і це відзначають навіть наймолодші музиканти.

Як вибрати гітару бренду Ямаха

Багато новачків у грі на гітарі сумніваються чи потрібно при покупці для навчання віддавати перевагу хорошій і дорогій моделі. Відповідь на це питання – ствердна. Звісно так. Такий підхід пов'язаний з тим, що гітар, які спеціально призначені для навчання не існує. Є інструменти для гри, які краще купувати одразу високоякісними. Якщо гітара погана, музиканта-початківця, який на неї вибрав чекає 100% розчарування.

При підборі інструмента важливо дивитися на матеріал, з якого він виготовлений. Цей параметр впливає на багато. Високоякісна деревина сприяє тривалій службі та її гарному звучанню. А інструменти бренду Ямаха завжди зроблені на совість. Придбати гітару мрії можна у магазині "Гітарний дім".

Слід розуміти, що кожна порода має свій ступінь жорсткості. А це – головна умова для якісного звуку.

Корпус у верхній частині зазвичай виробляють з кедра або ялинки. Перший здатний видавати глухий звук. Якщо на гітарі є струни з нейлону - він досить м'який.

Ялина сприяє різкому та чіткому звуку. А якщо на подібному інструменті ще й струни зі сталі – успіху у грі довго чекати не доведеться. Т.к. подібна гітара має насичене та потужне звучання.

При розгляді бічної та нижньої частин корпусу важливо врахувати, що їх часто виготовляють із червоного дерева чи палісандра. Перша порода деревини забезпечує м'якість і мелодійність, а друга (палісандр) робить звук глибоким і в'язким. А якщо йдеться про клен, він у порівнянні з цими двома матеріалами видає більш різку мелодію.

При виборі підходящої гітари, щоб надалі на ній було комфортно грати - важливо враховувати ряд наступних моментів:

  • Гітара повинна бути зручною та комфортною при використанні. Тому важливо враховувати вагу та розміри.
  • Бажано, щоб інструмент видавав гарний звук. Для цього важливо звернути увагу на породу деревини, з якої він виготовлений.
  • Необхідно визначити, як довго гітара тримає лад. Тобто. на ній слід попередньо пограти. Якщо в процесі вона швидко засмучується, краще такий виріб оминати. Це важлива порада для початківців.
  • На корпусі гарної гітари не повинно бути вад. При виборі інструменту важливо добре та з усіх боків його оглянути. Наприклад, часто бувають проблеми з грифом, який може бути викривленим. А на поверхні корпусу не повинно розташовуватися сколів, тріщин та потертостей. Усе це серйозно впливає звучання. А якщо виявлені дефекти на деці, такий інструмент теж не рекомендується купувати.

Отже, це основні правила, як вибрати гітару. А ще фахівці радять купувати інструмент одразу з чохлом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також