Глава МЗС Словаччини вилаяв Орбана за пропутінську політику: "Иди на х*й"

10
29

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер вилаявся на адресу угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана за його політику, що грає на руку президенту Росії Владіміру Путіну.

Як повідомляє "Європейська правда", у своєму обширному дописі на Facebook глава словацького відомства, серед іншого, стверджує, що військова допомога Україні є морально правильною, оскільки росіяни вторглися в країну і вбивають українців.

Він наголосив, що Євросоюз єдиний у допомозі Києву - лише Угорщина тримається осторонь. Качер зазначив, що позиція прем'єр-міністра Угорщини про те, що "це не наша війна", є морально неприйнятною.

"На вихідних їхній карпатський пророк просторікував про те, що це не наша війна. Це "просто військовий конфлікт між двома слов'янськими державами". Треба було залишити їх у спокої, ізолювати. Тобто, нехай росіяни швиденько переб'ють українців. Нехай вони не хвилюються. Як огидно. Як жалюгідно. Як не по-християнськи. Святий Мартин Турський (народився в нинішній Угорщині) помер би від сорому за таких християн", - написав глава МЗС Словаччини.

Качер зазначив, що в одному згоден з "цими карпатськими колаборантами російських агресорів".

"Постачання зброї в Україну затягує конфлікт і відтерміновує мир. Найбільшим постачальником зброї в Україну є Росія. Спочатку вона постачала їм і "зелених чоловічків". Вони не були росіянами, а якщо і були, то лише у відпустці в Україні. Вони відкрито нападають і постачають зброю в Україну вже рік. Щойно росіяни припинять постачати зброю в Україну, зберуть речі і поїдуть додому, в той самий момент інші перестануть підтримувати Київ у військовому плані і настане мир. Все дуже просто", - наголосив Качер.

Він також розкритикував позицію експрем’єра Словаччини Роберта Фіцо, який, за словами Качера, хоче "путінського миру, як Орбан".

"Орбан робить в Угорщині те саме, що ми робили б у Словаччині, якби в уряді була партія Smer - SD (Роберта Фіцо. - Ред.)", - зазначив Качер.

За його словами, Словаччина є частиною розвиненого світу, тому він "не хоче, щоб ми "робили як Орбан".

"Для колабораціоністів Путіна, і особливо для наших в Карпатському басейні і високогір’ї, для всіх тих, хто хоче миру ціною знищення України, у мене є тільки одне послання", - зазначив словацький дипломат і додав лайку російською мовою: "Иди на х*й".

Зазначимо, що минулого місяця Віктор Орбан на зустрічі з журналістами у Будапешті заявив, що мета Росії - перетворити Україну на некеровану руїну, щоб Захід не міг заявити про неї "як про приз", а Україна, як Афганістан, тепер є "нічийною землею". Після цього МЗС України викликало угорського посла для пояснень.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

G
gbnmj

\он не дави із себе розум........

A
a/o

"Le style c'est l'homme meme"

ДД
до до до до уважному

Перед тим як коментувати чиїсь думки, було би доречно ознайомитися з біографією. І варто розуміти (якщо є чим), що бути словацьким міністром, це не означає бути словаком. Наприклад, азіров був українським міністром, і це його не робило апріорі українцем. Якось так....

І
Історик

До троцкого....Як Угорщина не була окремою країною до 1918 року?А угорське королівство заснування у 1000 року, угорські королі середньовіччя такий як матяш корвін або андраш 2 який очолював 4 ий хрестовий похід до святої землі....Не дуже ви пане обізнаний в історії.Османи захопили Угорщину у 16 сторіччі,до того окрема держава була.

Ц
Ціґань

орбан - могілєвичова пудстилка. так як безпредєлила рузька мафія на мадярах у 90ті, на чолі з могилєвичом, не безпредєлили більш ниґде. а уто боли часи становлення вітька як політика. за чиї гроші???

Т
Троцкій

Короткий курс історії. Угорщина до 1918 року не була окремої країною. Було королівство Угорщина у складі Османської імперії, а потім у складі імперії Габсбургів. До речі, відома у нас Ілона Зріні боролась з Габсбургами в союзі турками. Після розпаду імперії Габсбургів, Угорщина захотіла мати собі таку територію, де угорці складали лише 40% - нинішню Хорватію, Словакію, частину Румунії і України. Звичайно ці народи не дуже хотіли із Габсбургської імперії опинитися в Угорській Імперії на підлеглих ролях. І коли будапештський єврей Бейла Кун влаштував в Угорщині кривавий червоний терор, все закінчилося вводом румунських військ у Будапешт і Тріаноном.

Л
лютий

Венгри поважають Орбана.

П
Правда

Я проти орбана та взагалі вважаю його купленими політиком який грабуе свою державу,але якщо політики та міністр використовують спілкування рівня підзаборного алкаша то це думаю не дуже добре,це не рівень цівілізованого світу а рівень того проти кого воюємо.

Ш
шаман

Словакам де стилять там лігають.

З
Зм

Наївний той хто думає, що Угорщина ніколи не спробує напасти на Словаччину чи Румунію, це станеться щойно будуть сприятливі геополітичні умови і ці країни залишаться без союзників (криза НАТО, розпад ЄС, війна в Європі).

З
Зм

Так угорці протягують руки до своїх меншин і в Словаччині, і в Румунії (більші, ніж у Закарпатті), але там їх давно посилають, тому угорці зосередились на найслабшому, як їм здавалось, супернику, на Україні. Але словаки видно все одно переживають, і правильно роблять.

ДД
До дерьмократія

Історія України там починається , де розпалася Російська імперія (січень 1918 року) . P.S. і так по більшості країн світу !

М
Малі

туди чи сюди, Но США не пустить повернення Криму до України. На жаль це факт

Д
Демократій

Історія Словакії там начинається де розпалась Угорщина.

ДР
До р15

Правильно - Угорщина або Мадярщина (по русинськи) . P.S. Венгрії , Германії ??? рАсЄянським язЬІком з українськими закінченнями ??? Дурбецало неграмотне.

Д"
До "но уважніше"

Якщо , прочитавши статтю, ти не в змозі її опрацювати своїми "мізками" , то хоча б стримайся від недолугих дописів ! Щодо Фіцо . Він не чех , а СЛОВАК . Є така країна в ЄС ~ SLOVENSKO (СЛОВАЧЧИНА) SK .

Ш
Шньорік

Імити яорбана і обсикати

Р
р15

У Венгріі не загинув ні один чоловік не плачуть матері та діти.

М
Микула

Гойра Орбан!

Ч
Читач

Сись чоловік много років прожив і його слова мають таку вагу як зроблені ним справи

U
ukr1

Най орбан газує в таможений союз кіть му так добре з мацкалями, а не сидить в євро-союзі.

Ф
Ф

Словаки красавчики Супер

Н
Невідомо

Кучер респект

Б
Бодя

Орбан ху-ло, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла

М
Міклош

Словакови - респект

В
Вова

Орбан побіжить пожаліється Путіну

НУ
но, уважніше

фіцо чех, а не мадяр.

Ж
Женя

Таке чекає Орбана в кожній країні Європи. Соромно буде з ним і його прислужниками стояти поруч. КМКС туди ж, куди словак сказав!

LB
Little big

Качер - мужик

Читайте також