"Глухий кут": Угорщина закликає міносвіти України негайно розпочати переговори з угорцями Закарпаття

9
16

Міністр людських ресурсів Золтан Балог закликав міністра освіти України Лілію Гриневич негайно розпочати переговори з представниками угорської меншини на Закарпатті, "які були залишені поза увагою законотворцем".

Так угорський високопосадовець відреагував на підписання закону "Про освіту" Президентом України Петром Порошенком.

— Угорський уряд також готовий вести переговори з Україною щодо справедливої освіти для нацменшин, - додав він.

Балог зауважив, що керівництво України замість просування до Європи "загнало себе у глухий кут", адже порушило міжнародні зобов'язання та конвенції, позбавивши представників нацменшин навчання рідною мовою.

Нагадаємо, через підписаний закон Угорщина погрожує блокувати будь-які ініціативи України у її просуванні у напрямку європейської інтеграції та участі у програмах Східного партнерства.

Коментарі

О
Орест

Тобі мадяри і в труні будуть привижатися)

Ф
Фатьов

До Орест Завади морду мудярська скотино. 123 все правильно написав

О
Орест

як би пес заперевальний "123" не ревав туй а правду ми Закарпатцы знаэмо. Живемо і жилисьме у мирі докі такі як вун Оунупіст бандерівський нацист не прийшов і свою ідеологію не начав тут всім навязувати. Нигда нас з Окраїнов нич не обєднувало і не буде.

1
123

Мадярські тролі, не розмують шо тактика 30 років на Закарпатті не спрацює. Русини закарпаття і всієї іншої України єдині. Коли угорський реваншизм дійшов до закарпаття в 39 році. Основною метою його було посварити українців закарпаття і українців галичини.Натомість проводили активну мадяризацію. А ше придумали концепцію тисячилітньої дружби русинів закарпаття і мадяр. Саме тут зараз у коментарях мадяри пишуть під видом «тіпа місних». Але мадяри не розуміють шо «місні» свій вибір зробили і назва йому «Карпатська Україна» Дякуючи нашим братам словянам чехам і словакам- які посприяли національно-культурному відподженню русинів закарпаття. Такшо вони для закарпатців -хресні батьки.

РЧ
русин читач

Забули корінні закарпатці - русини,як "добре " жилося при мадярах.Шандари ходили і били наш люд просто так,а чиновники мадярські сміхувалися,не давали говорити по русинськи, лем по мадярськи...

ProRock до 20:37

Шикардосне висловлювання, а потім такі бідуть питати про цензуру

ProRock до 16:31

Майданутий вирішив тут інтелектом "бляснути", а вийшло все як завжди...

Д"
до "ProRock "

Згоден! До речi, розлучення теж не вiдмiняли!!! Вона не раба, а най субi убирать чоловiка по собi! А кiть увiн лем за копоси тiгать та голодом морить, туди най iде води ся напити за жонов))) А подарунки дозволяв жонi дарити, лем зато, шо з подарункiв йому теж перепадало)))100% про нашу ситуацiю

ProRock до "А як би Ви вчинили"

А по твої логіці треба "щемити" дружину(ще й по писку їй надавати), бо ти лушпак не здатний їй нічого запропонувати? якщо ти хоть інколи даруєш свої дружині квіти , то повірь мені на слово, вона на подарунки бувшого навіть не подивиться...

П
Перечекають.

Най чергу займуть.

К
Коля

До 13:30 у цьому випадку Жінку поприволі записали на призвіще нового чоловіка. Якщо вже порівнюєш то вивчити історію.

З
Закарпатець

Ага,перемовини під ерошпішту і жона моя!!! Мадяри пролетіли,ще флаги поскидати у Берегові їхні,та най учать Українську! хотять мадярську вчити най ідуть у Будапешт!!!

1
13,06

Євросоюз не твоя недоімперія (рф).Там ни просто штось удмінити.Товди удмінять,коли дадуть (рф).

АЯ
А як би Ви вчинили

Живе родина, чоловік і дружина. Для дружини це черговий шлюб. Живуть ніби добре, гарно. Але колишній чоловік, просить дозвіл інколи передавати колишній дружині виключно з гарних намірів дрібні подарунки. На перший погляд демократія, дотримання поваги до людей та їх поглядів. Чоловік дозволяє такі знаки уваги. З часом колишній чоловік починає будувати товариські відносини з чоловіком таким чином стає вхожим до родини. Спочатку приходить на свята та інші великі події в родині, а з часом виключно до колишньої дружини. Розповідає їй, що вона була, є , і залишиться завжди його. Далі більше, починає залазити у ліжко.... Питання: як повинен діяти чоловік, щоб зберегти родину?

Я
я

цікаво а в Венгріі на якій мові освіта на украінській .га?

С
Свуй

А типирь най уведуть візи для укрів . Догавкали укри ? А зима с переді . )))))

Читайте також