Голова Дежкомводгоспу похвалив закарпатців

6
0

Відомство і в цьому році фінансуватиме протипаводкові роботи в області

Голова Державного комітету водного господарства України Василь Сташук провів сьогодні, 21 лютого, на Закарпатті засідання колегії, яка підсумувала, що зроблено по протипаводковому захисту Закарпаття і що необхідно робити у цьому році, повідомив кореспондент ЗІА "Простір".

За його словами, цьогорічний, хай і невеликий паводок, показав, що раніше проведені заходи дали реальний захист населеним пунктам. Торік проводилися роботи на 32 об’єктах, 15 з них перейшли на цей рік, а загалом у цьому році роботи виконуватимуться на 28 об’єктах.

Уже затверджено порядок використання 71 млн. грн., виділених через Держкомводгосп, складено план робіт, є угоди з проектними організаціями, проводяться тендери для визначення підрядників.

Сташук висловив припущення, що при перегляді державного бюджету буде виділено додаткові кошти на протипаводкові роботи і через інші відомства, зокрема, МНС, Укравтодор, Укрзалізницю.

На Закарпатті діє інформаційно-вимірювальна система, яка проводить моніторинг формування паводків, обладнана за допомогою європейців, аналогів якої, за словами Сташука, немає в країнах СНД.

Відповідаючи на запитання журналістів, Василь Андрійович зазначив, що ідеологія протипаводкових заходів протирічить напрямку на створення в області системи гідроелектростанцій, тому це питання вивчається науковцями та практиками спільно з угорськими колегами.

ЗІА "Простір"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також