Голова Міжгірщини оглянув будівельні об’єкти

5
0

Минулої п’ятниці робочу поїздку на будівельні об’єкти Синевира та Колочави здійснив голова райдержадміністрації Василь Щур, якого супроводжували його заступник Іван Ледида, начальник ЖКГ РДА Василь Маркович та директор ДП “Міжгірський райавтодор” Мирослав Бігар.

 

У Синевирі учасники поїздки ознайомилися з роботами, проведеними філією “Загалшляхбуд” (кер. Василь Коліда) на перекритті будівлі загальноосвітньої ЗОШ І-ІІІ ст. Візит на об’єкт викликаний тим, що завершення робіт з перекриття школи потребувало особистого втручання керівника РДА Василя Щура у зв’язку з неналежним виконанням робіт підрядчиком та невиконання ним умов договору щодо реконструкції навчального закладу. Василь Михайлович критично оцінив підхід до роботи окремих виконавців і дав конкретні доручення щодо завершення робіт в оптимальні строки.
 
За словами виконроба Тимофія Микитчака, першу чергу робіт з облаштування покрівлі, розпочату в минулому році, буде завершено вже до пасхальних свят. Всього у 2011 році на ці роботи було передбачено 137 тис. 592 грн., а на поточний рік, щоб завершити розпочате, планується використати 200 тис. грн.
 
У присілку Гирсовець як мешканців цього гірського села, так і керівників влади непокоїть стан дороги та берегоукріплення річки, яка за паводкових ситуацій завдає неабиякої шкоди жителям. У минулому році бюджетом було передбачено 60 тис. грн. на ремонт дороги комунального значення, на місце була доставлена й техніка, але із-за несприятливих погодних умов роботи не проводилися. На даний час, відповідно до формульного методу розподілу державної субвенції, для впорядкування даного відрізку дороги Колочавській сільській раді заплановано виділити 87 тис. грн. Василь Щур дав конкретне доручення керівнику ДП “Міжгірський райавтодор” Мирославу Бігарю якнайшвидше виконати запланований фронт робіт, захистити людей від наслідків можливих паводків.
 
За оглядин даного об’єкту, до якого долучився і депутат районної ради від Колочавського виборчого округу Іван Іваниш, голова РДА Василь Щур висловився щодо збудованих містків через річку Гирсовець, які, за його словами, за першого серйозного паводку можуть бути зруйновані. А тому доручив директору ДП “Міжгірський райавтодор” Мирославу Бігарю провести їх обстеження на предмет пропускної здатності при можливих паводках.
 
Метою візиту в с.Колочава-Мерешор було обстеження будівлі торгової точки, яка знаходиться на балансі НПП “Синевир”, з подальшою її реконструкцією під дитячий дошкільний заклад, а в майбутньому — під навчально-виховнимй комплекс. Свої думки з приводу даного об’єкта висловив заступник директора НПП “Синевир” Мирон Цюбик, який долучився до робочої поїздки. Мирон Михайлович пообіцяв розглянути в колективі питання щодо передачі даної будівлі відділу освіти РДА під дитячий садок, який так потрібен у селі. А голова райдержадміністрації дав доручення відповідальним особам передбачити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію об’єкта та провести всі будівельні роботи до кінця поточного року.
 
Не залишився поза увагою керівника району і благоустрій населених пунктів. Мирон Цюбик інформував про те, що колектив нацпарку, незважаючи на холодну погоду, вже приступив до наведення порядку на своїй території. Ним впорядковано рекреаційні місця, придорожні та прибережні смуги.
 
На території Колочавської сільської ради Василь Щур доручив в.о.сільського голови Тетяні Дербак спільно з НПП “Синевир” із залученням учнівської молоді, депутатського корпусу та безробітних осіб, які перебувають на обліку в РЦЗ, провести благоустрій у межах населених пунктів та поза ними. Особливу увагу керівник району звернув на стихійні сміттєзвалища, які ще часто можна побачити вздовж траси чи прибережних смуг.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також