Голова Мукачівської РДА Ілля Токар

5
0

зустрівся з громадськістю сіл Макарьово та Барбово

Днями  голова Мукачівської районної державної адміністрації Ілля Токар з робочим візитом відвідав села Макарьово та Барбово. Керівник району провів  прийом громадян та зустрівся з громадськістю.  Серед питань, які піднімали жителі, найбільш важливою є проблема відкриття у селі Макарьово дошкільного закладу. Однак для цього необхідно відремонтувати приміщення, яке після закриття у 1991 році дитсадка не використовувалося за призначенням.  На сьогодні будівля потребує капітальної реконструкції, а належної кількості коштів у бюджеті сільської ради немає. Вирішення цього питання є не менш важливим і для районної влади. За словами Іллі Токаря  відновлення роботи дошкільних закладів, які значний час не функціонують, є одним із пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації. Упродовж останніх двох років в районі вдалося відновити та реорганізувати, у відповідності до потреб населення, роботу  3 дошкільних закладів та відкрити додаткових 10 груп. Ведеться підготовча робота щодо відкриття додаткових дошкільних груп у селах Бобовище та Нове Давидково, а також смт. Чинадійово. Наразі у районі працюють 56 дитячих садочків.  Щодо відновлення роботи Макарівського дошкільного закладу, то голова Мукачівської райдержадміністрації запевнив громаду села, що кошти для його ремонту буде передбачено у бюджеті району. « Якщо ми прагнемо  того, щоб наші діти росли здоровими і щасливими, то нам треба думати про відкриття садків та створення належних умов для їх роботи»,- сказав голова Мукачівської райдержадміністрації.

 Представники депутатського корпусу сільської ради звернулися з проханням допомогти облаштувати одну з вулиць. Востаннє її  ремонт проводився тридцять років тому. Було прийняте рішення для початку  підсипати дорогу гравієм. За цей об’єм робіт візьметься  філія «Мукачівський райавтодор», а силами мешканців вулиці депутати пообіцяли почистити та облаштувати кювети біля будинків.

 Після спілкування з жителями Макарівської сільради керівник району відвідав об’єкти соціальної сфери та поспілкувався з трудовими колективами.  Зокрема він побував у загальноосвітніх  школах сіл Барбово,  Макарьово та  Барбівському садочку.  Зараз майже у всіх закладах ведуться ремонтні роботи. Зокрема, у  Макарівській ЗОШ I-III ст. завершується  реконструкція покрівлі та оновлення фасаду, для чого з бюджету району виділено 99 тис.грн.   Роботи з косметичного ремонту груп та фасаду майже добігли кінця і у садочку села Барбово. До колективу цього дошкільного закладу Ілля Токар завітав з приємною звісткою. На початку навчального року за рахунок спонсорських коштів малюки отримають у подарунок нові меблі: 40 ліжечок і стільки ж стільчиків та 10 столів. Подібні комплекти виділено й на інші дошкільні заклади району.

 Під час робочої поїздки голова Мукачівської райдержадміністрації  поцікавився станом справ в галузі охорони здоров’я. Він відвідав Макарівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка обслуговує 2726 людей. Торік заклад здобув друге місце на обласному етапі конкурсу з визначення кращої амбулаторії загальної практики сімейної медицини і отримав у подарунок автомобіль.  Принагідно головний лікар подякував Іллі Токарю за підтримку сільської медицини та попросив допомогти з ремонтом котельні, каналізаційної системи та придбанням нового обладнання. Керівник району повідомив, що знайомий з цією проблемою, і запевнив, що райдержадміністрація  продовжує працювати над тим, аби покращити умови в закладах охорони здоров’я району та поповнити їх матеріально-технічну базу. « Про забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських медамбулаторій транспортом, сучасним обладнанням та ліками, а також відродження сільської інтелігенції  йдеться в соціальних ініціативах Президента, які ми, як органи виконавчої влади повинні виконувати»,- зауважив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Іванович Токар, повідомили з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА..

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також