Голова обласної ради взяв участь

8
1

у міжнародному Інтернет форумі.

У середу 18 квітня в Закарпатському філіалі Національного інституту стратегічних досліджень РНБО України відбулась міжнародна відео-інтернет-конференція “Підтримка України у євроатлантичній інтеграції та вступі в НАТО. Досвід країн-членів Карпатського єврорегіону в членстві в НАТО”.

В інтернет-форумі взяли участь провідні експерти, науковці, котрі займаються питаннями європейської та євроатлантичної інтеграції, дипломати, представники органів державної влади та місцевого самоврядування України, Угорщини та Румунії. На відкритті конференції до них звернувся із вітальним словом голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський. Він наголосив, що “ Тематика і проблематика нашої розмови надзвичайно актуальна для України в контексті теперішнього стану європейської інтеграції та перспективи розвитку цього важливого процесу. Коло визначених для обговорення питань цілковито відповідає пріоритетам зовнішньої політики, як нашої держави, так Угорщини і Румунії. Вони обумовлені перш за все наближенням кордонів Європейського Союзу та НАТО до України, а також роллю Карпатського єврорегіону у посиленні безпеки та стабільності в Центральній і Східній Європі.

У цьому контексті все більшого значення набуває не тільки двостороннє, але й багатостороннє співробітництво трьох сусідніх держав, зокрема в рамках міжнародних та регіональних структур, якими на даному етапі виступають Європейський Союз, Північноатлантичний Альянс та Карпатський єврорегіон. Суспільно-політичні процеси, що відбуваються у Центрально-Східній Європі і зокрема досвід Угорщини, Румунії щодо їх членства у НАТО у значній мірі впливають на подальше розгортання інтегрування України до Європейського співтовариства”, повідомили з прес-служби Закарпатської обласної ради.

Коментарі

П
Прохожий

А деж думка Українців ?...горе-політики

Читайте також