Голова облради прийняв німецьку делегацію

4
0

з Верхньої Франконії

 Голова облради Михайло Кічковський та його заступник Василь Брензович приймали представників делегації з Верхньої Франконії (Німеччина), яка перебувала на Закарпатті з триденним візитом. 
  У складі делегації були: професор клініки м.Байрот Манфред Вольферсдорф, її виконавчий директор доктор Вальтер Ритцель, психолог Єва Шаллер, керівник середнього медичного персоналу Томас Вагнер.
  Голова облради тепло привітав гостей та подякував за щирий прийом делегації від Закарпаття, яка у квітні ц.р. перебувала в Німеччині з метою зміцнення партнерських стосунків, започаткованих Угодою про міжрегіональне співробітництво між Закарпатською облрадою та Зборами округу Оберфранкен Федеральної землі Баварія (ФРН), та за можливість познайомитись із різними аспектами життя Верхньої Франконії, з роботою клініки м.Байрот. Відвідавши вашу клініку, – наголосив Михайло Михайлович, – виникло щире бажання довести клініки нашого краю до такого ж високого рівня і забезпеченості, і обслуговування.
  Професор Манфред Вольферсдорф, який на Закарпатті четвертий раз, також висловив щиру подяку голові облради за відповідну організацію перебування німецької делегації в нашому краю, та головному управлінню з питань європейської інтеграції, зовнішньо–економічних зв’язків та туризму ОДА в особі його спеціаліста Марії Оленич – за сприяння у спілкуванні з досвідченими фахівцями та студентами–медиками, котрі в ході розмови проявляли високу активність, зацікавленість щодо новинок галузі, які німці запроваджують у життя. Вдалося, – відзначив пан професор, – познайомитися з роботою реабілітаційного територіального центру, обласного наркодиспансеру та відвідати допоміжну школу–інтернат смт. Солотвино та у Вільшанах. Приємно, - казав він, – що з кожним приїздом на Закарпаття зміни на краще стають очевидними. Багато що потрібно ще реалізувати, але є речі, які він хотів би запозичити і впровадити у своїй клініці. Мова про обласний наркодиспансер, який очолює депутат облради Василь Кручаниця, де і лікування, і реабілітація залежностей проводиться під одним дахом, що дає можливість не переривати оздоровлення людини. У Німеччині це відбувається у двох закладах, які фінансуються з різних джерел. То ж хворому доводиться чекати інколи місяць на реабілітацію.
  Не оминув увагою Манфред Вольферсдорф й Вільшанську школу–інтернат, яка, на його переконання, конче потребує фахової та матеріальної допомоги, і німецькі партнери готові допомогти.
  Наступний крок співпраці вони вбачають у стажуванні групи лікарів від Закарпаття у клініці м. Байрот. А ще – у потребі розробити спільні наукові програми щодо замісної терапії в наркології та в подальшому створити такий реабілітаційний центр у нашому краї за кошти Євросоюзу, де б німці виступали не тільки гарантом від Євросоюзу, а й партнером від нього.
  Виконавчий директор доктор Вальтер Ритцель передав голові облради сердечні вітання від президента окружних зборів Оберфранкена доктора Денцлера, на що Михайло Кічковський підтвердив своє офіційне запрошення німецької делегації на чолі з паном Денцлером на Закарпаття в рамках ділового співробітництва.


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також