Голова парламенту Угорщини в Ужгороді: "Якщо Бог за нас, то хто проти нас?"

10
2

4 червня на Закарпаття завітав голова парламенту Угорщини Ласло Кевер, аби взяти участь у заходах Дня національної єдності угорців.

Святкування відбулося в Ужгороді, у приміщенні Закарпатського обласного драмтеатру. Тут виступив угорський гурт "Rackajam" та Дьєрдь Ференці, а також показали виставу "Гра опришків".

Виступив з промовою і Ласло Кевер. Він підкреслив, що найбільше постраждали від розділу Угорщини у 1920 році за Тріанонським договором саме закарпатські угорці, оскільки довгий час залишалися відірваними від батьківщини.

"Утім не дивлячись на таку великі жертви вони залишилися відданими та вірними єдиній угорській нації", - сказав голова Національних зборів.

Він також зазначив, що закарпатським угорцям довелся перебувати у невизначеності, в геополітичній буферній зоні, майже сто років. Теж саме може  очікувати і Європу у найближчі десятиліття, якщо не буде подолано всі внутрішні протиріччя.

"Тому ми повинні нагадати Європі, що питання угорців Закарпаття - не тільки угорське питання, а питання європейського масштабу", - сказав він.

Кевер подякував закарпатській меншині від від імені уряду Угорщини і всього  угорського народу за стійкість та збереження громади.

"У Карпатському басейні ми вже тисячу років, і, я вірю, ще тисячі перед нами. Це залежало від наших предків, і залежить від нас та наших нащадків. Якщо Бог за нас, то хто проти нас?"- завершив свій виступ в Ужгороді представник Угорщини.

Коментарі

B
betonus

Вислів голови парламенту Угорщини ввійде в анали історії, як цезарівське veni, vedi, vici, як вираз Маяковського "Я вынимаю с широких штанин".

0
00

Не єдна дівка вам негодна дати тілько задоволення ги дві!

Читайте також