Голова ужгородського УДАРу: Сесія виявилась надзвичайно напруженою

3
0

Прохолода у відносинах ЄЦ і Партії Регіонів дозволила вчора прийняти рішення, необхідність якого в Ужгороді обговорюється вже майже два роки.

 

Йдеться про внесення змін до регламенту міської ради, в результаті чого поіменні результати голосування обранців стануть відкритими.

Це питання створило таку напругу в сесійній залі, що проголосувати з першого разу депутатам не вдалось: спочатку питання бурхливо обговорювали, а потім дехто з депутатів взагалі почали витягати картки, зриваючи тим самим голосування.

 «Сесія виявилась надзвичайно напруженою, - розповів депутат від УДАРу Ростислав Буланов. - Це перше засідання Ужгородської міської ради на моїй пам’яті, коли Партія Регіонів виявилась в меншості. Відтак, депутати від цієї сили не змогли протистояти прийняттю поправок до Регламенту міської ради. Цього ми добивалися майже 2 роки і досягли. Підозрюю, що тепер регіонали зроблять все можливе, щоб відмінити незручне для себе рішення», - розповів Буланов.

У сесійній залі мер Погороєлов заявив, що обов’язково звернеться в СБУ щодо тих людей, які в ході голосування дозволяли собі  виймати картки і зривати голосування.

«Цікаво, що одним з них виявився голова фракції ПР Юрій Беляков. Тепер з нетерпінням чекаю, чи дотримається Віктор Володимирович свого слова і чи звернеться в СБУ із заявою на свого ж однопартійця. Підозрюю, що ні», - розповів Ростислав Буланов.

Якщо прийняте рішення не відмінять (чого, подейкують, добиватимуться регіонали), то  з наступної сесії те, хто з ужгородських обранців і як голосував по тому чи іншому питанню, зможуть побачити не тільки голови фракції, як це було раніше, а і кожен рядовий депутат. Відповідно, ця інформація стане більш відкритою і для громадськості. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також