Голова Ужгородської ТВК не хоче під суд (Документ)

14
1

Хаос, який відбувається на «дискусійних» засіданнях Ужгородської ТВК, в середу, 10 листопада 2010 року досяг свого апогею. Не дивлячись на те, що всі рішення по результатам виборів повинні були бути прийнятими до 5 листопада, виборча комісія досі зволікає з вирішенням головного питання: чи проводити перерахунок голосів по одномандатним мажоритарним виборчим округам №№ 7, 8 та 9 з виборів депутатів Закарпатської обласної ради?

У постанові УМВК Закарпатської області від 9 листопада 2010 року виборча комісія постановляє провести так зване «переголосування» на виборчих дільницях одномандатних мажоритарних виборчих округів №№ 7, 8 та 9.

Ось текст цієї Постанови:

Як зазначив представник УМО «Єдиного Центру» Олег Лошак та юрист ТВК Віктор Товстий, поняття «переголосування», яке стоїть у постанові в даному випадку не може бути застосовано. Оскільки саме це поняття (згідно з законом про вибори) застосовне лише до такої ситуації, коли два кандидати набрали однакову кількість голосів. Тому представник УМО «Єдиного Центру» протягом всього засідання наполягав на скасуванні юридично неправильно сформульованої постанови. Але марно. На засіданні ТВК, яке відбулось 10 листопада голова комісії Віктор Боричевский досить відверто лобіював інтереси представників «Партії Регіонів», намагаючись ігнорувати цю пропозицію.

Мабуть, далася взнаки втома всіх членів комісії, але внаслідок розбіжності думок, спроба прийняти рішення і цього разу закінчилась нічим. Постанову не скасували. Комісія намагалась провести голосування по кожному округу окремо і навіть проголосувала за визнання виборів по 7-му округу такими, що відбулись. Але частина членів комісії на чолі з паном Боричевським внесла пропозицію відмінити результати цього голосування, що й було зроблено.

Ужгородська ТВК так і не змогла визначитись у основних питаннях: чи голосувати за прийняття постанови в цілому, чи голосувати по окремим пропозиціям (зокрема: визнати вибори у 7-му округу такими, що відбулись, по 8-9 – здійснити перерахунок голосів).

Чим далі заходила дискусія членів виборчої комісії, тим більше виникало запитань, які знаходились за межами компетентності членів комісії. Була внесена пропозиція дочекатись рішення Львівського апеляційного суду стосовно виборів по 9-му виборчому округу, а також вирішити окремо питання, чи можна вважати юридично правильним використовувати термін «перевибори», як це було зроблено у тексті постанови УМВК Закарпатської області від 9 листопада 2010 року.

Як наслідок, - комісія змогла прийняти лише одне рішення: стосовно передачі Закарпатській обласній ТВК протоколів та бюлетенів по багатомандатним мажоритарним виборчим округам. Що й було здійснено.

P.S. Під час зйомки процесу виносу пакетів з бюлетенями та протоколами (для подальшого транспортування до обласної ТВК) з приміщення УМВК, до журналіста «ВЗП» підійшла жінка, яка представилась Ковальчук Мариною Миколаївною, членом виборчої комісії дільниці №25 виборчого округу №8 та зазначила, що спроби Партії Регіонів ініціювати повторні вибори у виборчому окрузі №8 здаються їй досить дивними. Адже під час виборів на дільниці знаходились представники цієї партії, декілька довірених осіб кандидатів, самі кандидати (в тому числі і від інших партій), велика кількість спостерігачів. Ніхто з них не робив під час виборів ніяких зауважень ні стосовно виявлення порушень виборчого законодавства на дільниці, ні стосовно роботи членів ДВК.

Коментарі

T
Tesduddew

как найти хорошего любовника - интим знакомства в москве , секс знакомства в твери . Серпухов знакомства секс , хочу секса во владивостоке эро знакомства для интима хочу секса в твери . скрипт интим знакомств хочу анального секса секс знакомства для женатых секс в чите на ночь ты хочешь секса моя принцесса . секс ночь любви Серпухов секс знакомства свинг знакомства ставропольский край . секс на одну ночь ставрополь секс знакомства н тагил секс в контакте ru найти любовницу в волгограде .

Читайте також