Голова Закарпатської облради закликає не використовувати у майбутньому газові котли

12
25

Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога звернувся до розпорядників бюджетних коштів з пропозицією відмовитися при проектуванні нових об’єктів встановлювати системи опалення на газі.

Також голова облради звернувся до представників бізнесу, усіх закарпатців проводити заміну газових котлів та здійснити заходи з енергозбереження.

«Звертаюся до усіх розпорядників коштів – прошу з сьогоднішнього дня у всіх проектах соціальної сфери, що реалізуються на території області, у всіх комунальних підприємствах заборонити при проектуванні, будівництві, капітальних ремонтах встановлювати газові системи опалення . Пропоную зупинити і внести зміни в проекти, що вже знаходяться на експертизі. Також необхідно зупинити і внести зміни на тих об’єктах, де зараз триває підготовка до вводу в експлуатацію, замінити газові котли  на котли, які працюють  на інших  видах опалення, в першу чергу тих, що використовують місцеву сировину (дрова, тріска, брикети, пелети).

Звертаюся до закарпатського бізнесу, до земляків, хто має можливість зменшіть споживання газу – проводьте заміну газових опалювальних систем, утеплюйте стіни, дахи, встановлюйте енергозберігаючі вікна та двері.

Розумію всіх, що коштів держава на ці кроки не виділяє, не заохочує до таких кроків громадян. Проте наша область за останні вісім років за темпами зменшення споживання газу займає перше місце в країні. Закликаю зробити разом рішучі кроки і від’єднатися від путінської газової голки заради майбутнього нашої держави», - йдеться у зверненні голови обласної ради Івана Балоги.

Також голова Закарпатської обласної ради  Іван Балога ініціює прийняття звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної  Ради України щодо негайного введення режиму преференцій та переваг, в тому числі надання матеріальної допомоги за перехід на альтернативні системи опалення. Також у зверненні йтиметься про негайне зменшення цін на електроенергію, якої в Україні достатньо, і яка реально може замінити газ, і що головне – швидко, пише прес-служба Закарпатської облради.

Коментарі

Я
я

А Яценюк это кто?

Z
Zoltan

Народ, по тише и по осторожнее: Яценюк заявил все граждане Украины, которые не довольны с нынешним экономично-социальным положением страны - агенты ФСБ!!!

ДИ
до Ивана вид 1

Слухай Иване я говорю на пятьох мовах, и мени енно на який мови пысаты. У мене планшет и пишу по росийськи тому шо мени так краще, и не немае украинського алфавиту туй. Жиу за границов. А ты липше подумай як будеш житы на не мацкалький Украини ты хренов патриоте.

Д"
Для "классный кидок населения"

Чему удивляться? МВФ задолго до майданутых событий ставил Украине (и не только ей) условия, которые ведут к уничтожению европейских народов, в первую очередь - славян.

І
іван

слухай ти мацкалю як я приіду в чехію говорю по чески як у німці то по ні мецьки а ти чому говориш ро мацкальськи значить тебе іще не перевоспитали я думаю ти знаеш кому то адресовано

1
1

Отсоединяемся!

Я
я

давайте перейдемо на альтернативне паливо за яке всі забули, будемо збирати за циганськими кіньми какашки,сушити їх і будемо грітись

ВM
Вебсамер Misanthrope

Голові Закарпатської облради. Як на Вашу думку, що станеться з електромережею, коли одночасно включать в багатоквартирному будинку мінімум 100 - 300 електричних котлів? Може погорить вся проводка, і ремонтувати власники квартир будуть то за свій рахунок місяць, залишившись на той період зимою без тепла і без електроенергії?

КК
классный кидок населения

Отлично власть кидает население, браво!

П
Простак

На погоджувальному засіданні ВР України вчора прозвучало, що українські компанії продають електроенергію за кордон по ціні в ПІВТОРА рази ДЕШЕВШЕ, ніж відпускають місцевому населенню. Ось і подумайте - хто "живе по-новому".

1
12345

Починаємо жити по НОВОМУ, затягуючи потроху петлю на шиї. Незабаром буде НОВИЙ МАЙДАН, але набагато ЖОРСТКІШИЙ. Народ продовжують нагло грабувати та знищувати, як морально так і фізично. До доброго ця так звана "нова влада" нас не веде і це вже видно чітко.

ДП
ДА ПОШЕЛ ТЫ НХ, ПАН БАНДИТ-ОЛИГАРХ!!!

СКОРО ЭТОЙ ВЛАСТИ ПИЗДЕЦ!!!!!

9
911

Все понятно,все как всегда для народа. Меня вот интересует,а не проще ли продавать газ который добывается в Украине по нормальной цене для народа?

М
Майданутий

А якшо я ще за газовий котел кредит не виплатив, то за який хер мені електричний ставити?

ВM
Вебсамер Misanthrope

Кожен може переконатись http://www.energo.uz.ua/index.php?id=46 Для обігріву 100 кв/м треба потужність від 10 000 Вт. А гаряча вода? А в кого потужність мала, то підключення 1 КВт - 900 грн + вся документація. А для опалення ел.котлом треба буде мінімум 8 КВт бо є ще й інші прилади. Рахуйте.

ВM
Вебсамер Misanthrope

Юрко, продавати треба рускім, там газу много.

М
маша

а чому мовчать за газ який добувають у руських комарвцях ніхто за нього нічого не говорить навірно все продають за границю а нам пропонують котли міняти на електричні а як ті котли можуть нормально робити якщо вечором тепер літом на лічильнику 130 вольт то як можна з таким світлом грітися зимою ?

ДБ
до Балоги

А У ВАС ТОЖЕ ЕЛЕКТРОКОТЕЛ ВДОМА? ЯКІ КОТЛИ НА ДРОВАХ, КОЛИ ЛІС РОЗІКРАЛИ, І ДАЛЬШЕ КРАДУТЬ І ВІДПРАВЛЯЮТЬ У ЄВРОПУ-ШЛЬОНДРУ! У НАС ЕЛЕКТРИКА І 200 Вольт НЕ доходить, ТО ЯК БУДЕ ПРАЦЮВАТИ КОТЕЛ? ТРЕБА ПОВЕРНУТИ ВСЮ ЕНЕРГЕТИКУ,ГАЗОВІ СКВАЖИНИ, НАФТОРЕСУРСИ У ДЕРЖАВНУ ВЛАСНІСТЬ І ТОДІ ВИСТАЧИТЬ ВСІМ!

Ю
Юрко

До Вебсамера, а кому продаш газовий котел як усі переходять на електрику?

Z
Zoltan

Балога - следом за Яценюком - охренел :(

ВM
Вебсамер Misanthrope

до 911. Електричний котел коштує біля 2000 грн. Демонтувати газовий, встановити ел. не дорого, газовий як б/у продати і за ті гроші можна купити ел. інше міняти не треба. Але в чому суть: опалювати газом в 2-3 рази дешевше ніж електрикою, навіть якщо встановити зонний лічільник з 3 тарифами, це вже перевірино і доведено давно. Може купувати і встановлювати сонячні батареї на дах? Якщо не помиляють Шуфрич має у власності газову скважину, а газ толкає в Европу - там дорожче. Де Робін-Гуди? Забрати і український дешевий газ - українцям, але цього ніколи не станеться.

Ю
Юрко

Треба потроху на електрику переходити! Потрібно від влади сприяння на здешевлення тех.умов для 3-х фаз + двотарифні лічильники!

9
911

Это все конечно хорошо в перспективе,а что делать людям которые после ликвидации "теплосетей" установили себе автономное газовое отопление?

Ч
читач.;:

де той газ, що ви постійно заспокоювали народ.Тепер коли більшість людей мукачева провели газ ,вам стало не вигідно ,і народ взбудуражуете на електрику.народ в тому році вже платив за тепло на елекриці 1400 грн. ще вам мало? будем далі олігархів кормити ,а вони не вдавляться?

П
Петро

Дуже слушні пропозиції !

Читайте також