Головні новини Закарпаття за тиждень: ромська Конча-Заспа, черги на кордонах та Великдень

23
0

Mukachevo.net традиційно підсумовує події та новини, якими нам запам’ятається тиждень, що минає.

Тиждень почався із доброї новини про те, що абонентську плату за газ скасовано. Рішення у Нацкомісії переглянули через великий резонанс у ЗМІ, адже таке нововведення могло збільшити цифри у платіжках споживачів.

Редакція Mukachevo.net спробувала розібратись, з чим пов’язаний нещодавній візит слідчих СБУ до Закарпатської облради. Як виявилось, причиною стало звернення ради річної давнини, яке охрестили «сепаратистським». Деталі читайте тут.

У понеділок прогримів і корупційний скандал - керівник Іршавської автошколи попався на хабарі у $700. А у вівторок поліція викрила банду, яка пограбувала хустських валютчиків на 16 млн грн. 

Користувачів вразили кадри із виноградівської Конча-Заспи, де міцеві роми звели для себе елітне містечко. 

Цього тижня в Мукачеві зацвіла найдовша алея сакур на Закарпатті, яка знаходиться на вулиці Ужгородській. Довжина квітучої алеї – 1 371 м. 

У четвер кордони в межах Закарпаття майже завмерли, всюди на в’їзд в Україну утворились довжелезні черги, люди змушені були стояти по 8 годин. Як завжди перед святами це пов’язано з напливом автівок, поверненням людей із заробітків та шопінгу. 

Закарпатці ще з середини тижня взялись активно готуватись до Великодня. Як місцеві господині печуть паску з молитвою і свяченою шуткою читайте тут. 

Як освячували Великодній кошик у мукачівському Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, можна подивитися тут. Також, можна подивитися, як освячували паски в Ужгороді.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також