Головного рабина Закарпаття пограбували одновірці

5
0

припускають правоохоронці

Начальник ГУ УМВСУ у Закарпатській області Віктор Чепак зустрівся з представниками єврейської громади області, у тому числі із представниками США. У результаті правоохоронці вивчають декілька версій імовірної причини пограбування головного рабина Закарпаття Менахема Менделя. Про це сьогодні, 19 жовтня, він повідомив на прес-конференції.

За словами генерал-майора Вктора Чепака, якщо відкинути версію злісного антисемітизму, то розглядають 2 варіанти – корисливі мотиви та імовірна неприязнь мешканців області чи його ж одновірників. Наразі у справі пограбування рабина нікого не затримано.

В Ужгороді пограбували головного рабина Закарпаття 32-річного Менахема Менделя Тайхмана, громадянина Ізраїлю. Повернувшись додому, рабин побачив порізану та попалену білизну, перуки дружини. Із сейфа вкрали коштовності, документи та гроші. У міліцію Тайхман заявив про зникнення близько 1,5 тисячі доларів та 2 тисяч гривень. Броньовані двері будинку вціліли. Грабіжник або підібрав ключі, або ж діяв відмичкою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також