Гостинна Іршавщина приймала письменників Закарпаття

15
0
Масштабним спілчанським проектом стали Дні закарпатської літератури, що проводяться в районах області. Письменники краю вже зустрілися з читачами Мукачівського та Міжгірського районів.
А нещодавно поетів і прозаїків приймала гостинна Іршавщина. Батьківщину Федора Потушняка відвідали Петро Ходанич, Галина Малик, Михайло Рошко, Надія Панчук, Станіслав Аржевітін, Сергій Федака, Тетяна Ліхтей, Оксана Луцишина, а також письменники-земляки класика нашої літератури Лідія Повх, Василь Кузан та Василь Шкіря.

Література покликана виховувати високі патріотичні й естетичні почуття. Тому головна увага була зосереджена на навчальних закладах. Майстрів слова приймали учні та вчителі шкіл у селах Лисичеві, Куш ниці, Довгому, Приборжавському, Ільниці, В. Раковці, а також в Іршаві. Читачів зацікавила робота Спілки письменників, проблеми літературної майстерності, популяризації української літератури.

Поети читали свої поезії, а прозаїки — уривки з творів.

Особлива атмосфера довір`я склалася під час зустрічі з бібліотекарями району напередодні вяткування Всеукраїнського дня бібліотек.

Проблемні питання літературного життя в нашому краї, поповнення бібліотечних фондів були розглянуті на зустрічі письменників із головою райдержадміністраціїМ. Хохловим. Відрадно, що це один із небагатьох районів, де розроблена і фінансується спеціальна програма книговидання. Завдяки їй вийшло у світ кілька десятків книжок місцевих авторів, а в бібліотеки району надійдуть нові твори закарпатських письменників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також