Готують кадри: Угорщина планує суттєво збільшити кількість військових вишів

10
1

В Угорщині планують відкрити до 10 нових вишів, коледжів та шкіл з підготовки військових. Більшість військових шкіл були закриті з моменту скасування в країні обов'язкової військової служби у 2014 році.

За інформацією, яку надало виданню Nepszava Міністерство оборони Угорщини, інформація відповідає дійсності і відкриття закладів з підготовки військових планується у період до 2030 року.

Зокрема підготовка до будівництва двох нових військових шкіл вже розпочалася у містах Годмезвашаргей та Секешфехервар.

"Метою є забезпечення угорських Збройних сил кадрами, надійною базою у освітніх закладах, які раніше були закриті соціалістичним урядом", - зазначають в Міністерстві оборони Угорщини.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив невдоволення планами Міноборони України відновити військову частину в Берегово.

Представника Угорщини турбує, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб в місті з найвищою часткою угорців серед населення. А особливо пояснення Міноборони України про те, що цей крок необхідний через погрози територіальній цілісності країни.

– Це означає, що Київ вважає угорську національну спільноту фактором загрози, що є обурливим, і саме тому Угорщина категорично відкидає це, – сказав Сійярто.

Коментарі

B
Boris

Ес и нато проплотят Орбан всех на@бет перед ве—кзитом

Читайте також