Готується комплексний проект розбудови та реконструкції пунктів пропуску

4
0

на українсько-угорському кордоні

План заходів щодо виконання Угоди про міжрегіональне співробітництво обговорили голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та голова Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березького краю Угорщини Іштван Фюлоп.

Під час поїздки О.Гаваші в Угорщину йшлося також про прискорення ратифікації домовленостей про так званий місцевий прикордонний рух. Це значно спростило б візовий режим для громадян України, які проживають у прикордонних з Угорщиною районах.

Сторони порушили питання і про створення логістично-виставкового центру та промислового парку поблизу міст Чоп-Загонь та сіл Дийда-Берегдароц. Досягнуто домовленостей щодо підготовки комплексного проекту розбудови та реконструкції пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні.

Як пілотний проект на Закарпатті створять міжнародне українсько-угорське Агентство розвитку, яке опікуватиметься впровадженням стратегічних міжрегіональних програм на базі українсько-угорського центру транскордонного співробітництва. Заплановано створення єдиного туристичного простору в Карпатському регіоні, який охоплюватиме чотири області України, дві - Угорщини та одну - Словаччини. Не обійшли увагою Олег Гаваші та Іштван Фюлоп і низку проектів малої гідроенергетики, протипаводкового захисту територій басейну ріки Тиса і т.д.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також