Гральний бізнес -

2
0

поза законом

 

     У вівторок, 30 червня, під головуванням в. о. голови облдержадміністрації Володимира Гоблика відбулося засідання комісії з питань ліцензування господарської діяльності щодо організації та утримання гральних закладів, на якій йшлося про виконання вимог нещодавно прийнятого Закону `Про заборону грального бізнесу`.

     Як відомо, з 25 червня гральний бізнес в Україні – заборонений. З цього часу набув чинності прийнятий Верховною Радою закон. Ділкам, які його порушуватимуть, загрожує штраф у 8 тисяч мінімальних зарплат (5 млн. гривень), конфіскація обладнання та перерахування прибутку в держбюджет. Цей Закон діятиме до моменту прийняття іншого закону – про влаштування спеціальних гральних зон, якщо він буде розроблений та затверджений парламентаріями. Також Законом передбачено припинити видачу ліцензій на цю діяльність, а вже видані – скасувати.

     Під час засідання обласної комісії йшлося про виконання вимог Закону в нашому краї. До цього часу в області діяло 526 залів гральних автоматів та 2 казино. З минулого тижня всі ці заклади – поза законом.

     – Органи місцевого самоврядування, відповідні правоохоронні та фіскальні структури мають докласти всіх зусиль, щоби гральний бізнес покинув наші населені пункти, – відзначив Володимир Гоблик. – Закон необхідно виконувати.

     Також на засіданні комісії було прийнято рішення про запровадження в облдержадміністрації «гарячої» телефонної лінії, на яку мешканці області зможуть повідомити про місце розташування гральних закладів, які працюють нелегально. Повідомлення прийматимуть за телефоном Ужгороді 3-53-03 з 9 до 18 години в робочі дні. Такі ж телефони довіри буде створено і в кожному районі області, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також