Греко-католики будують новий храм

28
0

у селі Верхня Визниця

Нещодавно у селі Верхня Визниця деканату Мукачево-район було освячено хрест, наріжний камінь і ділянку під будівництво церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Стара греко-католицька церква нині належить православній громаді. У храмі повинно було бути почергове моління, але його не вдалося впровадити. Тому греко-католицька громада вирішила будувати нову церкву.



На освяченні були присутні понад сто вірників, котрі раділи, що розпочинається добре діло. З владикою Міланом разом молилися шість священиків: о. Йосип (декан Мукачева), о. Сергій (декан Мукачева-район), о. Василь, о. Роман та римо-католицький ієромонах о. Сворад.


Вл. інф.




Історична довідка



Стара мурована греко-католицька базилічна церква Різдва Пресвятої Богородиці збудована за о. Василя Стецовича. На східному фасаді роком спорудження вказано 1836 рік. Вважають, що іконостас та інші різьблені атрибути, а також ікони походять з часу спорудження церкви.



У 1931 році з Буківця на Воловеччині до Верхньої Визниці прийшов священик о. Фаховський. Його наступником був о. Костянтин Сільвай. Після заборони в СРСР Греко-католицької Церкви зазнав репресій місцевий парох о. Іван Сливка: його було засуджено на 25 років таборів.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також