Громаді Міжгірщини повернули землю, незаконно передану в оренду

7
0

Господарський суд підтримав закарпатську прокуратуру та визнав недійсними рішення Синевирсько-Полянської сільської ради та договору оренди, а також зобов’язав повернути земельну ділянку площею 0,38 га у власність територіальної громади.

Прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства на території Міжгірського району.

В ході перевірки встановлено порушення земельного законодавства, зокрема щодо незаконної передачі Синевирсько-Полянсьою сільською радою на  підставі рішень, а в подальшому укладенням договору оренди земельної ділянки, яка належить до рекреаційного призначення для комерційної діяльності приватному підприємцю.

У зв’язку з цим міжрайонною прокуратурою в порядку господарського судочинства було пред’явлено позов до  Синевирсько-Полянської сільської ради та приватного підприємця про визнання недійсними рішень сільської ради та договору оренди, а також повернення земельної ділянки у власність територіальної громади, пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також