Громадянська мережа ОПОРА визнала вибори легітимними

9
0

Громадянська мережа ОПОРА заявляє, що хід голосування на позачергових виборах народних депутатів України відбувся в штатному режимі без інцидентів, які б могли поставити під сумнів легітимність виборчого процесу в цілому.

"Явка на виборах на рівні 51,2 % (за даними паралельного підрахунку ОПОРИ, прогнозована похибка не перевищує 1,9 %) є досить високою, враховуючи фактор бойових дій на Сході, що свідчить про інтерес громадян до участі у політичних процесах. Абсолютна більшість кандидатів була у рівних умовах, хоча ведення виборчої агітації в окремих районах Донецької та Луганської областей значно ускладнилось виступами незаконних збройних формувань за підтримки регулярної армії Російської Федерації", - йдеться у повідомленні ОПОРИ

Відповідно, кампанію не можна називати цілком вільною в межах країни. ОПОРА вважає раціональним рішення ЦВК не проводити голосування у 15 одномандатних мажоритарних виборчих округах (9 – Донецька, 6 – Луганська область), зважаючи на відсутність контролю влади держави Україна над цими територіями та неможливість забезпечити на них законний виборчий процес.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також