Громадянин України незаконно вивозив через Чопську митницю

3
0

29 500 євро

5 вересня під час митно-прикордонного контролю автомобіля громадянина України працівники митного поста «Тиса» виявили не задекларовану валюту.

Для перетину кордону наш співвітчизник, який тимчасово живе і працює в Італії обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор». Тим самим він заявив, що не має заборонених для перевезення предметів та валюти. 

 Однак, коли митники вивели його автомобіль «БМВ-3» з загального потоку і розпочали проведення огляду салону, виявилося що через «зелений коридор» чоловік вирішив перевезти чималу суму у валюті. Гроші він загорнув у папір і заховав у ящику для рукавичок серед різного дріб’язку. 

 На запитання митників, чому ризикував, нелегально перевозячи через кордон доволі значну суму, чоловік відповів, що не знав про те, що валюту потрібно задекларувати. Гроші, за його словами, він поклав у «бардачок» автівки і забув про них.

Чи є правдою його пояснення встановлюватиме суд. Митники склали протокол про порушення митних правил, а валюту, загальна сума якої у перерахунку за курсом Національного банку складає більше ніж 200 тисяч гривень вилучили, повідомили з прес-служби Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також