Грибна війна на Міжгірщині чи побутовий конфлікт. Офіційна версія поліції

12
7

Днями, у мережі з'явилась історія про начебто грибні розбірки на Міжгірщині. Мukachevo.net вирішило з'ясувати у правоохоронців офіційну версію інциденту.

У історії, яку шерять мережею йдеться про те, що 13 чоловік з Виноградівщини, на двох автівках приїхали у село Слобода на Міжгірщину. Компанія приїхала збирати гриби.

Згодом, вони розділились на дві групи, одна з яких заблукала, а інша почала їх шукати, гукаючи по селу. Компанію, нібито оточили місцеві і, зі словами "Кому грибочків захотілося", почали їх бити.

Постраждало кілька людей, побої були зафіксовані у лікарні.

А от як розповіли Мukachevo.net правоохоронці, між компанією та місцевими була певна чітка конфліктна ситуація, яка потім переросла у бійку. Тобто, версія, що їх побили за те, що вони прийшли на їх територію — малоймовірна.

Звісно, де правда визначить слідство, адже вже розпочате кримінальне провадження за статтею 296, хуліганство, яке карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Через розповсюджену інформацію, про те, що нібито мешканці Міжгірщини лупцюють приїжджих грибників, у мережі вже з'явилися перші "фотожаби" на цю тему.

Ось, погляньте: 

Вас вітає Міжгірщина!
Приїжджайте до нас на гриби!

Коментарі

У
Ужгородець

Ми з друзями їздимо по гриби на Перечинщину або В.Березнянщину. Збираємо їх для родинних потреб і аж ніяк не для перепродажу, навпаки, якщо щось не так склалося, самі на Дубриницькому переїзді докуповуємо. Але щоб від підлітків забирати гриби, бити місцевих, бо на ціні незійшлися, нікому би й в голову не прийшло. Навпаки, разом з ними по 100 гр. п"ємо. В Синевирі це спрвжній бізнес, щоденно на Син.Поляну по 100 бусиків заїзжає. Це що, для родинних потреб? Можете прослідити, всі вони повертаються на рідні села і на притрасових торгмайданчиках гриби перепродують. А там в горах, люди це боляче сприймають, для них влада такий "рай" створила, що дикоростучі - їхня остання надія хоч на якусь копійчину.

ПГ
Прохожий грибник

Іване,а ти чія бидлота? і бидло то ті,хто за гриби робить конфлікт.

І
Іван

Виноградівська бидлота всюди нагадить

О
О

В Мукачево приедут,а Мы их спросим,что попродовать-попокупать захотелось,молочко,грибочков,поросяток,рабочих из села можно поспрашивать которые городским зарплаты сбивают,из ГИДа селюкив выгнать-пусть коров пасут и грибы собирают,Нам в городе комуналку платить,а селюки зарплату сбивают

О
Останньому

А ти попровбуй зупинитись і якщо так добре вивчив матчасть, Міжгірські ти там впізнаєш. Рядом стоять буски, що й доставляють їх назбираних аж із Польського. Так їх називають ті ж місцеві, бо збирають їх в смерекових хащах і так далеко в горах, що до Франківської Мислівки ближе чим до Синозера. Смерекові гриби навіть із затемненого авто по трасі видно, а ти кажеш матчасть. І якщо бідні люди так далеко їх збирають, то чому їх мають за безцінь віддати, бо якась РЬОГА на джіпі приїхала. Шкода що не напали на справжнього опришку, бо я після удара мужика (відітє лі, ціна рьогу невлаштовувала),те би авто спалив точно. Вести себе з простими людьми треба по-людськи.

ДЕ
до еколоха

У Копані, Широкому і тд теж є гриби, які й продають місцеві. А не зі Слободи. Вчи матчасть, еколоХ.

Е
Еколог

Якщо їхати трасою Виноградівщини та Іршавщини, особливо від Соснового Гаю аж до Широкого, Букового-В.копані,- продають гриби з Міжгір"я, а це вже бізнес. Місцеві щиро запрошують на тихе полювання, але не будьте хитро(жо)мудрими, для себе назбирайте, відпочиньте, скуштуйте печеного сала з картошкою і щасливої дороги. Великі мудреці, якщо скуповуєте лісову продукцію, то хоча би мінімальний податок за лісові ресурси сплатіть, як це передбачено законом. Хоч щось поступить у місцеву громаду. Недопрацьовує податкова, небачить цього поліція - люди самоорганізовуються. Для тих хто фотожаби створює: СМОЛЯКУ, піди і пожий у селі Свобода хоч півроку, жаблячий ентузіазм відпаде зразу.

Читайте також