Гриневич про рішення Венеціанської комісії: Україна не змінить "мовну статтю" закону

12
22

Міністр тільки наголосила про нову модель освіти для нацменшин у законі про загальну середню освіту.

Про це глава МОН Лілія Гриневич заявила у коментарі журналістам перед засіданням Уряду. 

- Ми не будемо вносити жодних змін до статті 7 Закону "Про освіту". Фактично з рекомендацій Венеціанської комісії випливає лише те, що необхідно подовжити період перехідний, особливо це актуально для тих національних меншин, для яких вивчення української мови є складним, - заявила Гриневич.

За її словами, рішення Венеціанської комісії вплине не формування нової моделі освіти для нацменшин у законі про загальну середню освіту.


Угорщина тим часом переконує, що Венеціанська комісія підтримала їх позицію проти України.

Коментарі

Н
НОРМАЛЬНО!!!

з 1945 року мадяри одорвані од свої отцюзнини, до 2017 многі з них так і не заговорили "счирою моваю". Кому то хибіло? До тепирь то боло нормально, а тепирь нараз-ненормально? Хочеш ліпити "одну мову, одну релігію, один народ"? А когута з говна ліпити не хочеш?

Z
Zoltan

Слышал их несколько раз: и Юрий Кравченко (председатель украинского самоуправления Венгрии), и Ярослава Хортяни (омбудсмненка украинцев в венгерском парламенте) владеют "кичит тудом" по-венгерски. Но это им не мешает занимать свои должности! И венгерская власть за это их не критикует!

0
00:10

А што ти спориш из кацапо-словином.Увін усього навсього полєзний ідіот вілікой кацапії.

В
василь

крутять рiшенням, як циган сонцем

К-
Карпато - словин

Пудміняєш поняття ниборе : кібьі з того боку границі компактно и селами и в варошах жили наші люди , и коло них бьіла бьі економічно май сильна Украина ги Мадярщина , товдьі й наші бьілюди ни дуже вчили мадярську . Так што твоє порівняння мало мимо .

ДК
До карпато-словина

Та уяви, ти жиєж у Дебрецені, та Загоні най буде, і...НЕ ЗНАЄШ УГОРСЬКОЇ!!! ЯК, НОРМАЛЬНО???

К-
Карпато - словин

Тьім ко гьіртанку рве ош мадяри мавуть знати по украйинськи :Тобі што уд того ,знавуть они вадь ни знавуть , май гроши втя бuльш у жибі буде ? Так тя вто коле ? Йсе я місньіх звідаву , заперевальньіх ни звідаву ,бо ниє смьісла .

ДА
До Авакян

Ты сначала научись мочу на олимпиадах менять не заметно,а потом анекдоты рассказывай.

К-
Карпато - словин

До 21.50 : які тото русскіе теріторії ???? Иди ся уд боюярьі похмели !!!! Усьо вам русскіе теріторії , мало вам свого сибіра та тундрьі , сюдьі ся тьічете !!!! Тай якьій ото "фашіскій режім в Кієве " , чи ни Порошенко з Гройсманом ???? Они тобі бандерьі ???? Жидьі бандерьі ? Пий май мало ! До другої марргьі з другого боку до 123 : які вто тобі мадяре недоцигани ???? Переберися через границю та поникай , а пак будеш дурноє молоти . Вьі кіть ся берете туй писати ,та ни вказуйте якісь те тупі ги циганська талпа . До маскаля : наш край силов затягли у состав ссср ,окуповали , а не мьі вошли , щи ти пьісок ходить.

В
василина

хринеич ми не кріпаки ми русини

РБ
русин без примисі хахла

слухаайте а кидь влада поміняеся у закарпатті то бувае доста часто што будуть казати всі крикуни ци они стануть усі нараз русинами

АА
Аякс Амстердамович к 21:50!!!

А они и дальше будут жить тут, в Закарпатье, в МИРЕ И СОГЛАСИИ!!! И венгры и румыны, и украинцы и русские и остальные!!! А твари которые расшатывают ситуацию (местные и из-вне) повторяю: будут уничтожены, жестко и беспощадно!!!

О
Остап

Нацики понаїхали. ))) 10 річні герої в інтернет просторі)

Д1
до 123

Вот вам геноцид 21го века фашистским режимом бандеры Киева на русских территориях вошедших в состав СССР после Второй Мировой войны! На этих территориях веками мирно жили русские, румены, мадьяры, евреи и малороссы! Бандерштат-Украина ликует в шовинистическом угаре!

АА
Аякс Амстердамович до свуй.

Згортай свою риторику не шановний, ваші дні не довгі, ви зтерті будете як гниди з соціаьно-політичних терен краю!!! жорстоко і безпощадно!!!

Ф
Федiр

Мова - ознака iдентичностi для уiкраiнцiв! Але i для iншомовних також. Тому нiхто не мае права iх лишати рiдноi мови - це не на користь держави-це ознака ii слабкостi i початку занепаду!

1
123

То ітак боло ясно шо под мадярів(недоциганів), нико не буде прогибатися. Путінські маріонетки, пекло вам а не Україну, у себе командуйте, откривайте укр школи, руські та ін. Іще пару таких новин та СВУЙ і компанія удурівуть

Є
Євген

Статтею 7 Закну України "Про освіту" дозволено викладання навіть мовою японських євреїв...у приватних школах.

М
Мішко

Все вірно, нікому від цього закону гірше не стане, нове покоління закарпатських угорців будуть знати ще одну мову і зможуть достойно конкурувати на ринку праці і в політиці, як кажуть чим більше мов знає людина тим вона розумніша...

І
Іван

Повір Євгене хворобкуватий на голову, ми пережили комуністів разом , переживемо і бандер, а вот де твої діти будуть в той час? в польші на заводах ? чи парниках...

М
Мукачівець

Правильно нич неміняйте. Типирь скорше наше Зауарпаття вернеся домів. )))

Є
Євген

Так і буде. Натомість мандяри отримають гарнюнього копняка у нахабне клювало за вироком суду через Закон про освіту, який дозволяє уграм закрити Центральноєвропейський університет (CEU). Мало не буде й решти не прохатимуть.

Читайте також