Гриневич розказала, як вчитимуть українську мову у садочках нацменшин

1
9

"Українська правда. Життя" попросила міністра освіти й науки Лілію Гриневич прояснити, як саме в міністерстві бачать і мають намір впроваджувати сформульовані в законі про освіту зміни.

Згідно з законом, вже у садочках нацменшини мають навчатися своєю мовою "поряд із державною".

— Це означає, що ми хочемо дати можливість починати вчити українську мову як державну вже з дошкілля, – зазначає міністр, пояснюючи, що дошкільний вік дуже підходить для того, щоб починати засвоювати іншу мову, тобто державну.

За її словами, МОН ініціюватиме з 2019 року спеціальну субвенцію на місця з державного бюджету, яка підтримає вивчення української мови у дошкільних навчальних закладах меншин.

Поступово українська почне застосовуватися під час гри, щоб діти знайомилися з мовою.

— І якщо починати з дошкілля, то наприкінці початкової школи ми вже будемо мати той рівень української мови, з якого можна стартувати для вивчення окремих предметів у 5 класі, –- вважає Гриневич.

При цьому в початкових класах від шкіл нацменшин не вимагатимуть викладати українською жодних предметів, окрім власне української мови й читання.

Але, за словами міністра, це можливо за ініціативою самих шкіл, оскільки, за новим законом "Про освіту", школи мають більшу автономію у формуванні своїх навчальних планів.

Коментарі

Ф
Фатів

До 09.11.2017 15:02 Гнида тя усрала марго. Я і є закарпатець . А ти марго вертайся на свою верховену .

В
Васька

Zoltan, я розумію, проплатили, но блін, ти би хоть почитав, шо ти написав, ідіот! До Фатів, вона міністр освіти, а ти ко? І говорить правильні речі!

Z
Zoltan

Вы только представте: живете в селе, где 99,9 процентов жителей русины (украинцы). В соседних селах та же самая ситуация. Вдруг какой-то министр, скажем Леопольд Хрынман придумае, что вы должны знать немецкий (или любой, не славянский!) с самого садика, причем потом, в последних классах средней школы, как рожденные немцы. При этом нет ни учебников, ни наглядных пособий, ни словарей, и отсутствуют квалифицированные педагогы...

1
15:02

тебе ся ото ни касать.

О
останнім

Українську треба знати.От ви троє усяко убсираєте посадову особу,у якої лиш їнна хиба.Она хоче дуже малинько,но як мож поняти писанину таких ги ви ідіотів,биз знання української мови.

ДФ
до Фатів

А не прішов би ти у пішу еротичну подорож, гнида. Ти ко вобще такий? Думаш кіть закарпатськов пишеш, то пуд місного закосиш, кремльовська шавка?

Л
лось

ниде не годеним найти юй дівочоє прізвище

Л
лось

она странна. мені кажеся она моцкалька шо пройнялася українізмом

Ф
Фатів

Шановна Ліля , хто ви така щоб указувати як вчити дітей на рідній мові ? А непіла би ти на ?! Іди у своїв верховній зраді навчи тих уродів говорити на українській а потім говори кому шо і як.

Читайте також