Гриневич: У школах нацменшин збільшать обсяг вивчення української мови

10
7

З такою ініціативою виступають у Міністерстві освіти України.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з лідерами громадських організацій. 

"У школах із викладанням мовою нацменшин діти, здобувши середню освіту, іноді не володіють українською мовою. Це означає, що вони – кандидати на виїзд продовжувати свою освіту в інших країнах. Тож ми повинні збільшити частку вивчення і навчання української в школах із мовами нацменшин, для того щоб дати їм рівні шанси із рештою українських громадян виступати в українські виші", – заявила Гриневич. 

До слова, представники нацменшин наполягали на тому, що компромісний варіант сьомої статті закону "Про освіту" звужує їхні права, гарантовані конституцією України, пише УП.

"Я не бачу реального звуження прав нацменшин", – підсумувала під час зустрічі Гриневич.

Коментарі

В
Василь

Подивився інформашку по цій самій Гриневич... закінчила школу,побудовану росіянами в 70-х за московським типовим проектом... Стажувалася у Варшаві і Нью-Йорку... володіє росiйською,англійською та польською... Мабуть просікла тему на власній шкурі: народ ,вихований на інтернаціоналізмi,з широким кругозором і можливостями бидлом не буде,а тому - намагається загнати дітей у свідомо вузькі рамки,щоб згодом виростити з них бессловестну худобу. І то правда: внукам теж раби потрібні!..

Z
Zoltan

счет :(

Z
Zoltan

Интересно, за щет каких предметов хотят повысить число уроков украинского языка? Может за щет уроков языков национальных меншин?

З
Закарпатец

Були поляки – були голи сраки. Був Бандера – були в крові по коліна. Були москалі – був хліб на столи. Прийшла Європа - знову гола срака.

ДР
До редакції

Неймовірно красиво-гарна , світлина-фотографія .

2
222

Добре, ож не англійської.

Ф
Фатів

Свесталися на твій бедлячий язик ушиткі

Читайте також