Губернатор Ледида взяв на посадку найближчих підлеглих (ФОТО)

10
1

У суботу, 5 травня, очільник краю Олександр Ледида, його заступник Антон Громовий, керівники управлінь та інші працівники обласної адміністрації долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля». У результаті злагодженої роботи, за годину було висаджено кількасот хвойних дерев.

Стало вже доброю традицією навесні приводити до ладу територію області. Не вперше за благоустрій беруться і працівники Закарпатської обласної адміністрації: прибирають, розчищають окремі ділянки та садять дерева.

Головний спеціаліст управляння інформації облдержадміністрації Марина Чепа-Марковці запевняє, що така робота приносить тільки задоволення:

- Ми систематично, кожного року, беремо активну участь у таких акціях. Не було таких випадків, щоб хтось відмовлявся.

Цього разу облаштувати вирішили кілька ділянок вздовж траси у напрямку Мукачева. Саджали хвойні дерева, які прикрашатимуть узбіччя дороги і в зимовий період. Так, за годину, посадовці висадили 600 смерек та 50 сосен.

Саджанці надало ДП «Ужгородське лісове господарство», директор якого, Іван Костів, переконаний, що місце для таких дерев обрали вдало, тепер головне – догляд:

- Кожна ділянка, на якій ми саджали дерева, буде закріплена за окремими відповідальними особами. Адже раніше траплялися випадки, коли посаджені дерева за рік вже пропадали. Були і крадіжки саджанців. Тож догляд за ними дуже важливий.

На цьому благоустрій та озеленення Закарпаття не завершиться. Адже область повинна приваблювати своєю природою туристів, - наголосив Олександр Ледида:

- Я думаю, що за два тижні ми вже будемо знати, скільки висадили дерев навесні. Подібну акцію проведемо обов’язково і восени. Тоді дерева краще приживаються.

Коментарі

Г
Гуцул

То для того щоб не брати участь в спартакіаді.

Читайте також