Гурт Рокаш презентував у Мукачеві свій другий альбом „Отава” (ФОТО)

51
3

Під час фестивалю „Червене вино” у Мукачеві музиканти розповіли про стрімку роботу над другим та третім альбомами

Лідер гурту Віктор Янцо одразу здивував присутніх на прес-конференції журналістів новиною, що гурту не вистачило всього 2 місяців для запису ще й третього альбому. За його словами, рік, що минув з часу презентації першого альбому Рокаша «In Vinko veritas» був дуже плідним.

«В цей альбом (його назва – «Отава». Прим.ред.) увійшло 11 пісень, – розповів Віктор, -- хоча наасправді в нас уже є написано 14 пісень. Були навіть думки випустити одразу подвійний альбом, таке практикують”. Назва другого альбому невипадкова, адже отава – це другий покос сіна – і записувався від дуже стрімко. Швидкий темп роботи над альбомом інколи навіть нагадував музикантам марафон.

Як жартома зазначили музиканти, не слід плутати назву альбому з Оттавою – столицею Канади. «Ось Святослав Вакарчук випустив альбом «Брюссель». Тому «Оттава» вже була б наслідуванням.» -- жартує «Рокаш».

Адміністратор гурту, Ірина Янцо розповіла, що така плідність у роботі гурту зумовлена, вочевидь обіцянкою Віктора, яку він дав собі після виходу першого альбому гурту – протягом наступного року писати щомісяця якнайменше по одній пісні. Адже перший альбом гурту створювався майже 4 роки, з 2008 по 2012 рік і вміщував 12 пісень. „За 2012 рік ми дуже багато зробили, – додав Віктор. – І це не лише в плані підготовки і запису альбому, а й в плані просування бренду Rock-H.”

Завдяки виходу першого альбому гурт став надзвичайно популярним і вівдвідав масу заходів та фестивалів, від яких отримав немалу віддачу. Хлопців запрошували на фестивалі Підкамінь, Львівська фанзона, фестиваль Франкофст – усі ці заходи наче хвилею накрили гурт, принісши їм безліч нових шанувальників. Всього у 2012-му гурт дав 50 концертів.

Запис і ротація кліпу „Палиночка” тільки сприяв популярності гурту. Серед здобутків минулого року Ірина назвала ще й те, що пісня „Співаночка” посіла 7 місце у кількох хіт-парадах.

Стосовно самого альбому, то, як розповів гітарист гурту Родіон Sun Lion, його якість, саме в звуковому плані, не порівняти з попереднім альбомом гурту. „В альбомі „Отава”, – каже музикант, – вже відчутний свого роду почерк, саунд зріліший, більш кристальний. Ним ми завдячуємо нашому звукорежисеру, Мар’яну. Він знайшов певний спільний знаменник у наших піснях, інтонації та підходи, які були лише пошуками в першому альбомі. Тепер же Мар’ян їх підкреслив і тепер альбом звучить дуже рівно. Він зробив те, що ми хотіли завжди: знайти свій почерк, свою впізнаваність.”

Сам Мар’ян Криськув у першу чергу висловив подяку Остапу Панчишину, лідеру гурту „Патриція”, який допомагав у аранжуванні альбому.

Стосовно третього альбому, музиканти запевнили, що слухачам варто чекати чогось цілком нового, тому що „це буде експеримент”.
Графічним дизайном альбому займався відомий дизайнер Олег Олашин, створивши оригінальне шрифтове рішення для альбому. Його покладено на фон зеленої отави, який намалювала донька Віктора та Ірини Янцо.
Окрім того в невеликому додатку до альбому меломани знайдуть тексти пісень, що увійшли до альбому та невеличкий словничок закарпатських слів.

Перший наклад альбому склав 500 примірників. Як підкреслюють музиканти, роль диску є, насамперед, створювати промо для гурту. Адже «Рокаш» подарував цей альбом усім своїм прихильникам у буквальному сенсі. У день релізу диску, він став доступним для вільного скачування на сайті гурту.

Коментарі

В
вовчик

красавці.. концерт їхній сьогодні був на висоті)))

З
закарпатка

Хлопці молодці...Нарешті Закарпаття і його говірка стали відомими в Україні. Творчості і натхнення їм. Слова пісень з далекого минулого наших батьків... мегамолодці)))

ЛР
Льоня Рамштайн

Чередарі. Одним словом...

Читайте також