І сам не гам, і іншому не дам: В Ужгороді коледж хоче зробити безхатьками понад 100 сімей (ВІДЕО)

8
2

Людей вирішили викинути на вулицю, незважаючи на те, що вони вклали власні кошти у будівлю, на ремонт якої у самого коледжу як не було раніше, так немає і зараз.

Близько 100 сімей живуть у гуртожитку місцевого торговельно-економічному коледжу, куди заселились років з 20 тому.

Люди мають на руках договори й ордери на кімнати. Але 5 років тому їх надумали виселити. Мотив — вони займають місця студентів та проживають незаконно.

Обурені таким розкладом справ мешканці розповідають, що у гуртожитку були голі стіни, пліснява, іржаві труби та гнилі вікна.  Сама будівля порожніла і руйнувалась. Ремонтували його за власний кошт. Дозволив тут жити тодішній керівник коледжу.

42-річна Марія з чоловіком і двома синами тут живе вже 16 років. 80 тисяч гривень жінка витратила на ремонт. 

— Страшно зараз втратити все, що набув за роки, - каже пані Марія.

Заступник директора коледжу Серогій Волощук каже, що згідно законодавства України, студентські гуртожитки не підлягають приватизації.

Більше – у сюжеті телеканалу "ICTV".

Читайте також: Голодна смерть: "Інтер" спробував розібратись у загибелі 2-річного закарпатця.

Коментарі

П
правдоруб

А чому це люди мають забирати собі те,що ім не пренадлежить? 80 тисяч вклали за 20 років? Це по 5 тисяч на рік? Гггг... Непогана арендна плата. Люди! Схаменіться. Хочете квартиру-купіть, а не пробуйте отжати у студентів

J
JbL

Ну по закону мешканці не мають право приватизувати. Але в такому випадку коледж має повернути всі кошти які були витрачені на ремонт кімнат мешканцями гуртожитку, а держава повинна надати 1-но кімнатні квартири для мешканців гуртожитку. Так що хай мешканці відстоюють своє!

Читайте також