І у нас тепер є газ!

15
0

Кажуть жителі Мирча на Великоберезнянщині

Минулого тижня природний газ подали ще до одного села — Мирча у Великоберезнянському районі.

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші, який прибув на свято урочистого запалення «голубого вогника» відзначив, що незважаючи на недостатні обсяги фінансування з державного бюджету, область активно газифікується. Повністю має змогу користуватися газом населення Виноградівщини та Іршавщини. У цьому році передбачається завершити газифікацію на  Берегівщині та Ужгородщині і провести паливо до густонаселених територій районів: Міжгірського (Колочава – села Синевирської долини), Перечинського (населені пункти долини річки Тур’я), Тячівського (до сіл Нижня Апша – Солотвино), Хустського (Горінчево, Драгово – північна частина району), Берегівського (підвідні газопроводи до сіл Рафайново, Каштаново, Запсонь), Воловецького (Гукливий – Скотарське, Нижні Ворота). Потреба в коштах для газифікації за розрахунками управлінь облдержадміністрації та за пропозиціями райдержадміністрацій – близько 20 млн. гривень.

На Березнянщині газифіковано 4 населені пункти – Великий Березний, Малий Березний, Забрідь, а тепер і Мирчу. На будівництво підвідного газопроводу з державного бюджету надійшло 290 тис.грн., а заборгованість, яка виникла в ході будівництва, за словами голови ОДА, буде профінансовано за підсумками виконання обласного бюджету за перше півріччя цього року.  До початку нового навчального року автономне опалення з’явиться і в сільських школі та дитсадку.

В.о. голови РДА Великоберезнянського району Мирослава Каламуняк в коментарі «СЗ «Паланку» відзначила, що без політики сприяння газифікації населених пунктів Закарпаття, яку послідовно проводить облдержадміністрація, Мирча ніколи б не змогла отримати газ. Адже прокладати підвідні газогони надзвичайно дорого. Зараз з нагальних питань ще необхідно закільцювати газопровід між Перечинським та Великоберезнянським районом, інакше не буде належного тиску палива на зиму. На це теж потрібно близько 300 тис. грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також