«Я Брюс Спрінгстін, мені потрібні гроші на нову гітару» - у Чехії пенсіонерка повірила і заплатила

411

60-річна мешканка чеського міста Хомутов звернулася до поліцейських із підозрою, що невідомий шахрай обдурив її на 105 000 крон (більше 180 000 гривень). Жертва заплатила за те, що вона є великою шанувальницею співака Брюса Спрінгстіна та стежить за його профілями у різних соціальних мережах.

Декілька місяців тому вона прокоментувала його фото на Facebook. Незабаром після цього з нею зв'язалася через Messenger людина, яка представилася Брюсом Спрінгстіном. Жінка зраділа і почала спілкуватися зі своїм кумиром. Вона написала, що дуже хотіла б зустрітися зі співаком особисто, на що її співбесідник зазначив, що для зустрічі їй потрібно сплатити VIP-абонемент.

Дотримуючись інструкцій "зірки", жінка неодноразово знімала зі свого банківського рахунку суми в розмірі від 8 000 до 15 000 крон і вносила їх в біткоінмат.

«Таким чином вона відправила зловмиснику понад 80 тисяч крон. Жертва вважала, що внесла частину цих сум співаку на купівлю нової гітари», - розповіла прес-секретар поліції Хомутова Мирослава Глоговська.

Жінка відправила ще кілька тисяч на банківський рахунок за так зване VIP-членство. І навіть отримала фотографію своєї VIP-картки.

Проте, щоб її активувати, їй довелося відправити ще 2 000 доларів (понад 46 000 крон). «Оскільки власних коштів співрозмовниця більше не мала, вона нарешті зрозуміла, що зв'язалася з шахраємі звернулася в поліцію», — додала Глоговська.

Поліція Чехії неодноразово закликала громадськість завжди думати про те, чи варто спілкуватися з незнайомою людиною через інтернет.

«Якщо ви таки переписуєтеся з подібною людиною, будьте обережні. Особливо якщо він видає себе за відому особистість, обіцяє зустріч, або якщо він нібито лікар, солдат на завданні чи інша людина з-за кордону, яка обіцяє серйозні стосунки», — закликає громадян до обережності прес-секретар поліції.

На фото: справжній Брюс Спрінгстін зі своєю гітарою

Коментарі

Читайте також