"Я кричав хлопцям, щоб вони мене кинули". Історія поранених захисників, які лікуються на Закарпатті (ВІДЕО)

16
0

Військовослужбовці Євгеній, Артем та Сергій лікуються в одному з медзакладів Ужгорода. Усі захисники з різних областей України й у кожного своя історія незламності.

Як розповідають журналісти "Суспільне Ужгород", волонтери прозвали військового Євгенія Гулівером, побратими дали позивний "Малиш". Зріст Євгенія 2 метри 6 сантиметрів, розмір ноги 49. Волонтери шукали одяг для Гулівера по всьому Ужгороду. Чоловік каже: з військовою формою було простіше.

"Форму підібрали, берці сам купував собі. Знайшли американські берці мені знайомі і купили", — розповідає Євгеній.

Повістку Євгеній отримав 10 жовтня 2022 року — на свій День народження. Перше поранення військовий отримав 1 січня 2023 року, а друге — 29 жовтня на Запоріжжі. З того часу чоловік вже чотири місяці лікується.

Артем родом з Одеси. На захист України став після повномасштабного вторгнення Росії. Травми отримав у Донецькій області.

"Перше моє поранення — це акуробаротравма, тобто контузія. Друге… Саме смішне, що воно сталося на тій же самій позиції. Я здав свій спостережний пункт, пішов у свою льожку і міна попала прямо в неї. Стегна, пах, руки обидві перебиті, спина. На себе багато бронежилет і каска взяли. Мене тут жартома Франкенштейном називають, бо я зшитий весь. Після першого поранення я хотів додому, думав, списуйте мене, я вже навоювався. А тепер як якийсь незакритий гештальт, а тепер навпаки — вже нестрашно", — розповідає Артем.

Наразі Артем мріє потрапити додому і забрати сина-першокласника зі школи.

"Я надіюсь, що я цю мрію втілю: в береті, в красивій формі новенькій прийду і заберу його за руку зі школи, щоб він гордився", — додає військовий.

В лікарні, де проходять реабілітацію та лікування захисники, їх навідують волонтери. Для військових приносять їжу та засоби гігієни, а також допомагають за потреби.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також