Як безпечно купувати ліки в інтернет-аптеці

9
0

Ще досить недавно в нашій країні, рівно як і в багатьох інших, діяла заборона на продаж ліків через інтернет. Але певні обмеження можливостей населення під час пандемій та інші об’єктивні причини змусили законодавчо упорядкувати та регламентувати цю послугу.

Одже, сервіс для купівлі ліків онлайн аптека https://zdravica.ua/ став більш доступним, але чи безпечним?

Купувати онлайн безпечно, якщо знати як

Причин купувати ліки в мережі досить багато. Це і заборона пересування через пандемію, і обмежені індивідуальні можливості, і ще багато інших. Та й що говорити: це елементарно дуже зручно. Особливо, коли деяких ліків немає у найближчих аптеках міста і доводиться застосовувати малознайомі контакти далеких родичів з інших міст задля пошуку медикаментів.

Низка країн заборонила законодавством продаж ліків в інтернеті через масову появу підробленої продукції. У нас із появою закону, що регулює електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, стало легше купувати якісні ліки онлайн, просто потрібно правильно обирати.

Інформація, якою має володіти інтернет-аптека

Насамперед, варто перевірити, чи має право аптека, до якої звернулися, займатися продажем медикаментів онлайн. З переліком ліцензованих аптек можна ознайомитися на сайті Держлікслужби. Окрім того, сайт, який займається продажем ліків та медичних товарів, повинен демонструвати наступну інформацію:

  • логотип із гіперпосиланням на перелік аптек, яким дозволено здійснювати роздрібну е-торгівлю ліками;
  • контактну інформацію органу ліцензування та органів державного контролю якості медичних засобів;
  • можливість надання кваліфікованої консультації під час замовлення;
  • вартість та методи доставки замовлення.

До прикладу, інтернет-аптека «Здравица» і є такий сертифікований інформаційний сервіс, де придбати ліки можна швидко і безпечно.

Правила безпечної доставки

Транспортування - надважливий аспект в онлайн-купівлі ліків. В умовах має бути передбачено кілька варіантів, серед яких:

  • аптека самостійно доставляє ліки. Законом передбачена така опція тільки за наявності стаціонарних відділень і філій фармацевтичних закладів, у які буде надходити замовлення для подальшої видачі клієнту;
  • доставка поштовим оператором. При чому із транспортними компаніями має бути укладений договір з унормованими правилами перевезення медикаментів, серед яких наявність відповідного обладнання транспортування і можливість адресного доставлення.

Також варто пам’ятати, що на кожному кроці від початку замовлення до кінцевої доставки, за якість медикаментів, умови їх збереження та транспортування відповідальність несе аптека. За наявності чеку на придбання товару можна звернутися до аптеки для розв’язання спірних питань.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також