Як бюджетно зробити відеонагляд: підводні камені надмірної економії

14
0

Коли йдеться про відеоспостереження в квартирі, її власники майже завжди воліють обмежитися невеликою сумою.

Дехто має сумнів, що його помешкання справді потребує сучасної системи відеоспостереження. Інші ж впевнені, що камери відлякують більшість зловмисників лише фактом своєї наявності. Це дискусійні питання.

Але одне зрозуміло беззаперечно: системи для квартир мають бути дешевшими, ніж для підприємств. Проте на чому можна зекономити, а на чому в жодному разі не варто

Оманливість низьких початкових витрат

Чим менша вартість встановлення відеоспостереження й самого обладнання, тим частішого обслуговування й ремонту воно потребуватиме. За декілька років загальна сума витрат може в рази перевищити вартість «дорогого» відеоспостереження. І ось чому:

  • дешеві noname-камери набагато частіше потребують заміни (вигоряють матриці);
  • бюджетні жорсткі диски менш надійні, а мала місткість призводить до швидкого вичерпання циклів перезапису;
  • якщо встановити відеонагляд нашвидкоруч, без суворого дотримання стандартів, система працюватиме нестабільно й часто потребуватиме уваги спеціалістів.

Украй важливо оцінювати вартість відеоспостереження комплексно, враховуючи супутні витрати й зіпсовані нерви через обладнання, на яке неможливо покластися.

Скільки коштує встановити відеоспостереження?

Сума залежить від особливостей проєкту. Безкоштовно проконсультуйтеся з експертами Smartsys.team, як встановити відеоспостереження у квартирі https://smartsys.team/uk/video/video-for-flats/ таким чином, щоби витримати баланс ціни та якості з урахуванням саме вашої специфіки. Але, звісно, є й загальні рекомендації:

  • використовувати обладнання відомих брендів, що мають офіційні представництва в Україні (наприклад, камери Hikvision, Dahua, Hanwha Techwin, Axis);
  • всі вузли системи мають бути встановлені згідно з міжнародними нормами та стандартами;
  • належне складання супровідної документації й маркування всіх вузлів — не примха, а процедура, що значно полегшить подальше обслуговування.

Саме цих принципів і дотримуються спеціалісти Smartsys.team. Вони допоможуть встановити надійний і недорогий відеонагляд, супроводжуючи вас на кожному з етапів: від проєктування до гарантійного та післягарантійного обслуговування. Безпека вашого помешкання може бути доступною!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також