Як будуть проводитися Олімпійські ігри в Японії

5
0

У 2020 році літні Олімпійські ігри мали відбутися в Токіо. Але пандемія була проти, і найпопулярніша глобальна подія року була перенесена на рік. Але це не вперше.

За недавню історію Олімпійських ігор у кількох випадках Ігри були повністю скасовані, в інших випадках вони змінили країну проведення. У двох випадках змагання проводились лише для окремих країн. Причиною завжди була політика, але цього року безпрецедентна ситуація пов'язана зі здоров'ям. ( Дізнайтеся про кращі умови для ставок).

Олімпіада і Токіо

Олімпійські ігри проходили в японській столиці ще в 1964 році. З тих пір Олімпіада проводилася ще двічі в країні східного сонця. В обох випадках це були зимові ігри: в 1972 році у Саппоро та у 1998 році в Нагано. І кожного разу організатори отримували найвищі оцінки. Вболівальники та спортсмени з особливою теплотою згадували ігри в Японії.

Цього року спортивне свято в Японії елегантно поєднало історичну спадщину та традиції з технологіями та привілеями сучасного світу. Крім того, країна заздалегідь оголосила про ідеальну організацію та придатність для використання спортивних майданчиків та приміщень у майбутньому.

Але реальність нажаль, виявилися іншою. Після глобальної пандемії коронавірусу Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив зробити радикальний крок - перенести Олімпіаду на рік. Але й тоді це рішення було не остаточним, бо ніхто не знав точного масштабу вірусу.

Організація Олімпіади 2021

Вже відома точна дата початку змагань – 23 липня. Завершується Олімпіада 8 серпня. Є кілька сценаріїв, які передбачають організацію певних заходів безпеки та гігієни. І Організаційний комітет, і МОК тепер визнають, що Олімпіада буде значно відрізнятися від попередніх змагань.

Вакцина. Нарешті людство дочекалося вакцини від коронавірусу. В багатьох країнах активно роблять щеплення. Організатори ОІ 2021 запевнили, що забезпечать всіх спортсменів та гостей якісною вакциною. Це – головна задача, з якою японці повинні впоратися.

Багато країн власними силами вирішують питання вакцинації для свої спортсменів. Якщо говорити за українців, то міністр спорту Вадим Гутцайт повідомив, що як тільки вакцина зявиться в Україні, то одразу всі члени нашої команди зроблять щеплення. Нагадаємо, що воно проводиться в два етапи.

Селище для учасників. Одне з перших питань після перенесення 32-ї літньої Олімпіади стосувалося мешкання для спортсменів. Це мало стати привабливими квартирами, оскільки японські організатори хотіли уникнути поганого досвіду деяких попередніх Олімпійських ігор, коли спортивні майданчики та селища ставали руїнами.

Будинки з видом на Токійську затоку, в яких мало проживати 11 000 спортсменів, після Літніх Ігор мали бути перетворені в чотири тисячі житлових приміщень для звичних людей. Деякі з них вартістю 170 мільйонів ієн (приблизно 45,5 мільйонів гривень). Наразі продано сотні квартир. Врешті-решт, як і в самих іграх, все було вирішено, і майбутні орендарі / власники переїжджають до своїх нових будинків через рік.

Спортивні арени. Окрім споруд, будуть також спортивні майданчики. У зв’язку з локдауном вони стануть дорожчими для організаторів. До додаткових витрат належать платежі за утримання спортивних майданчиків на більший термін.

Перенесення Олімпіади на рік коштувало близько 294 мільярдів ієн (приблизно 79,3 мільярд гривень). Найбільшу частину додаткових витрат має сплатити місто-організатор. 120 мільярдів ієн повинні надходити з її бюджету. Ще 103 мільярди ієн заплатить оргкомітет.

Організаторам також доведеться розраховувати на підтримку громадськості. Але воно постійно зменшується. Окрім економічного тягаря, японці переживають і за своє здоров'я. Тому буде дуже важливо, щоб безпекові та протиепідемічні заходи в Токіо були максимально правильними

Крім того, Олімпійські ігри втрачають популярність серед молодих японців. Згідно з опитуванням, інтерес підлітків до події впав більш ніж на десять процентів порівняно з минулим роком. Більше половини респондентів вважають, що ігри не повинні відбуватися до 2022 року або їх слід взагалі скасувати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також