Як діє протипожежна сигналізація

8
0

Належний захист об'єкта від найсерйозніших загроз, таких як пожежа, є обов'язком власників, менеджерів і користувачів різних об'єктів, призначених для перебування там людей.

Сучасні протипожежні системи дуже ефективні в боротьбі з погрозами і для порятунку життів і майна. Однією з основних заходів протипожежного захисту є система пожежної сигналізації. Компанія SSBB (веб-сайт ssbb.com.ua), серед іншого, займається проектуванням, продажем і установкою пожежних систем.

Сигналізатори в системах пожежної сигналізації - що про них потрібно знати

Сигналізатори - дуже важливі елементи систем протипожежного захисту. Їх основне завдання - проінформувати людей в будівлі про можливу пожежу, а також поліпшити процес евакуації і полегшити роботу рятувальних команд. На ринку представлені різні типи сигнальних пристроїв в системах протипожежного захисту, і їх вибір залежить також від середовища, в якій вони будуть працювати.

Як правило, сигнальні пристрої в системах протипожежного захисту призначені для:

  • внутрішнього застосування;
  • зовнішнього застосування.

Хоча на перший погляд вони можуть здатися дуже схожими, але відрізняються, наприклад, матеріалами, з яких виготовлені, а значить - стійкістю до погодних умов. Логічно, що сигнальний пристрій, призначене для використання на відкритому повітрі, має працювати навіть в разі сильних дощів, морозу або дуже сильного сонячного випромінювання.

Спосіб оповіщення

Класифікація сигнальних пристроїв в системах пожежної сигналізації заснована на тому, як вони інформують про небезпеку. Дані елементи поділяються на два види:

  • Пристрої звукової сигналізації - їх призначення попередити людей в будівлі і / або в безпосередній близькості від нього про небезпеку пожежі за допомогою звукових сигналів (пристрої акустичної сигналізації) або заздалегідь визначених повідомлень (пристрої голосового сигналізації). Вони використовуються в основному в місцях, де потрібна вища ефективність попередження і де їсти не навчені люди, які не знають, як діяти в разі евакуації.
  • Пристрої оптичної сигналізації - цей вид сигналізації інформує про пожежну небезпеку за допомогою спеціальних спалахів світла. Вони доповнюють звукову сигналізацію і не повинні використовуватися окремо. Оптичні сигнальні пристрої в системах протипожежного захисту повинні бути встановлені там, де присутні люди з вадами слуху, і в місцях, де звукова сигналізація недостатня (наприклад, на заводах, де співробітники носять навушники для захисту слуху).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також