Як дізнатися код запчастини на авто

156
0

Будь-який автомобіль це багаторівнева система, що складається з тисяч різних деталей. На жаль, вічний двигун поки що не винайшли, і автозапчастини періодично виходять із ладу. Як знайти потрібну деталь у величезному розмаїтті схожих?

Можливо, це дивно на перший погляд, але автомобільні деталі мають метрику - так званий номенклатурний або каталожний номер. Він надається кожній деталі виробником з метою полегшення подальшої ідентифікації. Цей номер є унікальним. Так виробники полегшують життя собі та своїм клієнтам.

Навіщо запчастини надавати каталожний номер

Запчастина без номера однаково що людина без імені. Знайти таку деталь, якщо знадобиться, буде дуже складно, особливо якщо покупка здійснюється онлайн на закордонних майданчиках. Крім того, на ринку багато підробок та китайських деталей, і такий номер допоможе:

  • уникнути підробки
  • швидко знайти заміну деталі, що вийшла з ладу

Отриманий у процесі виробництва номер реєструється в електронному каталозі. Знайти за допомогою каталогу потрібну деталь не складе труднощів, тому що вона єдина у своєму роді. Використання номера є дуже актуальним, якщо ви хочете купити деталь в інтернет-магазині. Зазвичай, клієнт орієнтуватися у місцевому каталозі повинен сам. Більшість сайтів надає можливість відфільтрувати запит, проте з оригінальною деталлю, яка вам потрібна, з'являються аналоги або взаємозамінні, і замість одного товару ви бачите щонайменше три. Номенклатурний номер можна знайти в характеристиках, але не забудьте порівняти всі розміри, цифри та значення, що є у вас.

Як дізнатися каталожний номер запчастини

Ключове питання. Каталожний номер можна легко знайти, якщо знати, де шукати. Виробник вказує його на упаковці або на корпусі самої деталі. Бувають випадки, коли код вказано тільки на упаковці, і користувач, що не знає про це, викидає коробку. У чеку (який міг дивом зберегтися) офіційні дилери практично ніколи не вказують цей номер, тому що їм це не дуже вигідно. Проте не варто зневірятися, вихід є.

ВІН-код автомобіля. Якщо ви втратили всі дані про каталожний номер запчастини, вам допоможе ВІН-код автомобіля, який також є індивідуальним, як і каталожний номер. Зазвичай, ВІН-код вказується на/в машині - внизу лобового скла, під сидіннями, у кузові, а також у техпаспорті та супровідних документах на транспортний засіб. Ви вводите у фільтр код, і система видає вам деталі, які підходять лише вашій машині.

Де можна замовити автозапчастини

Якщо ви шукаєте надійний сервіс, в якому можна замовити деталі на автомобіль без побоювання, рекомендуємо звернути увагу на BEXHILL PARTS. Це інтернет-магазин, який спеціалізується на продажу автозапчастин до всіх марок. На сайті є зручний та зрозумілий фільтр, за допомогою якого ви зможете відсортувати потрібну вам продукцію за ВІН-кодом або каталожним номером. А якщо ви не знаєте, з чого почати і як знайти потрібну запчастину, досвідчений консультант допоможе вибрати саме те, що вам потрібно.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також