Як доглядати за роликами? Технічний огляд роликових ковзанів

47
0

Катання на роликових ковзанах залишається популярним видом спорту. Зараз можна знайти моделі під будь-який стиль: активне катання, екстремальні види або для роликових прогулянок містом.

Великий асортимент роликів для дітей та дорослих є в інтернет-магазині “Flash Skate” https://flash-skate.com.ua/ua/.

Ролики мають механічні деталі, які постійно контактують одна з одною, що призводить до виникнення тертя між ними. Ця проблема із часом пошкоджує механізм та помітно впливає на якість і комфорт катання. У цій статті ми розглянемо, як правильно доглядати за роликовими ковзанами.

Як правильно доглядати за роликами?

Задля збереження всіх важливих характеристик для комфортного катання перевірку та догляд ковзанів бажано робити регулярно ? мінімум раз на сезон. Чим частіше ви катаєтесь, тим частіше потрібно проводити наступні процедури.

Перестановка коліс

Колеса ? це основна частина такого спортивного знаряддя. Саме на колеса припадає більша частина механічного навантаження через контакт з асфальтом ? їх м'яка частина може стиратись та створювати відчуття дисбалансу при катанні. Передні колеса зазвичай зношуються з внутрішньої частини. Це виникає через те що стопа людини у природному положенні більш зміщена досередини, і саме під таким кутом люди виконують гальмування без застосування заднього гальма.

Задні колеса теж зношуються через вплив гальмування, а середні колеса мають більш-менш рівномірне стертя. Аби позбутись відчуття дискомфорту при катанні, варто переставляти колеса місцями час від часу.

Профілактика прикипання осей та болтів рами

Прикипання болтів виникає через хімічні реакції, що проходять під час контакту металевих деталей з вологою. Часто ролери намагаються занадто цупко закрутити цю частину механізму, що також призводить до неспроможності розкрутити потім болти рами.

Якщо така проблема виникає під час заміни коліс, не потрібно використовувати вплив ще більшої сили. Таким чином можна лише пошкодити сам болт, що зробить відкручування неможливим. Для вирішення ситуації можна побризкати місце кріплення спеціальними хімічними речовинами, які видаляють іржу та звільняють болт.

Догляд за підшипниками

Завдяки підшипникам колеса можуть плавно крутитися. Роликові ковзани відрізняються у тому числі за типом підшипників. Є конструкції, що можна розібрати, та нерозбірні. Якщо говорити про останні, то їх не змазують, бо вони за замовчуванням закриті від попадання пилу та бруду. Розбірні підшипники важливо промивати та змащувати раз на сезон. Така профілактика необхідна для запобігання виникнення люфта, який негативно впливає на катання.

Звертаємо увагу на те, що потрібно здійснювати також і позачерговий догляд за підшипниками. Наприклад, після катання під час дощу та на мокрій трасі. Це потрібно для попередження корозії.

Перевірка кріплення рами та коліс

Час від часу потрібно проводити перевірку стану закріплення болтів на рамі та на колесах. Це потрібно для попередження прикипання та задля безпеки, адже виникають небезпечні ситуації, коли на великій швидкості колеса відкручуються. Перевіряйте якість закручування болтів перед кожним сеансом катання.

Перевірка кріплення гвинтів кафа та баколь

Кафа та баклі закріплюються на черевику ролика за допомогою гвинтів та спеціального різьблення з шипами. З часом вони можуть розкручуватись, що негативно впливає на стійкість під час катання. Для регулювання цих деталей використовують ключі, які зазвичай передбачені у комплекті з ковзанами.

Сушіння лайнера

Лайнер ? це спеціальний черевик, що потрібен для фіксації стопи та запобігання розтирання. Під час катання матеріал лайнеру поступово забруднюється, через що його потрібно час від часу прати. Для сушіння можна використовувати сушарку для взуття або електричні варіанти.

Термоформування карбонових роликів

Термоформування ? це методика, яка дозволяє змінити форму внутрішньої частини ролика під вашу стопу. Підходить такий тип лише для карбонових моделей. Методика дозволить покращити комфорт за допомогою матеріалів, що можуть запам’ятовувати форму ноги. Під час розігріву речовини формується контур стопи, який зберігається після застигання.

Догляд за ковзанами ? це легко. Придбати ролики можна в магазині “Flash Skate” за адресою у Києві: вулиця Львівська 48/7 ? станція метро Житомирська, або на сайті. Дізнатися більше про моделі у наявності можна також за номером телефону 0664580194.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також