Як голосуватимуть ужгородці на президентських та парламентських виборах? (ІНФОГРАФІКА)

9
5

Сьогодні в Ужгороді було презентоване соціологічне дослідження, проведене за кошти декількох соціологів міста Ужгород.

Як прокоментував ситуацію соціолог та політолог Віктор Пащенко, вибори Президента вже по суті можна не проводити.
Картина по голосуванню ужгородців виглядає наступним чином:

Справа ми бачимо результати голосування ужгородці, а зліва – результати голосування по україні, які були отримані внаслідок проведення спільного дослідження чотирма соціологічними організаціями.

Пан Пащенко зазначив, що питання анкети складалися не у останній момент, отож кандидатура Кличка, наприклад, залишилася у списку. Тим не менше вона показала цікаві результати. Опитування проводилося у суботу та неділю, при чому у неділю вже стало відомо, що Кличко не балотуватиметься. Отож, порівнюючи анкети першог о та другого дня, пан Віктор зауважив збільшення кількості анкет у підтримку Порошенка. Тобто  голоси від Кличка перейшли саме до нього. 

У цій ситуації, особливо, якщо порівнювати два стовпці, Закарпаття гарно демонструє картину всієї України. Хоча це менше стосується  просхідних кандидатів, котрі маютьтам дещо більшу підтримку на сході та у центральній Україні. 

Опитали ужгородців і щодо виборів до ВРУ.

Тут, на думку пана Пащенка, ми  бачимо трохи негативий момент, коли партія слідує за прізвищем.

Адже у даній ситуації люди голосували не так за партію, якої по суті й не існує на практиці, як за Порошенка. Більше того, ця партія наразі маєпмевні проблеми. Її, звісно, поновлять, але у цілому картина є негативною, особливо, враховуючи закритість партійних списків. І саме це, на думку пана Пащенка, слід змінювати.

Цю ж ситуацію ми бачимо по Партії Регіонів. Як тільки Янукович втік,  вона по суті розпалася. А враховуючи, що ми переходимо до парламентської системи управління, маємо негативний моент, бо майже всі  партії базуються на прізвищах, а не на програмах.

Продовжуючи тему припинення бажання Кличка балотуватися у президенти, пан Пащенко прокоментував статистику по переходу голосів.

Отож, оскільки його кандидатура знімається,  30% голосів переходять Порошенку, 14% Яценюку та  12% - Тимошенко.

Якщо аналізувати перехід голосів від Симоненка,то аналогічно 30% голосів перейде до Порошенка, а 18% до Тігіпка.

Цікава була б картина, якби свою кандидатуру зняла Юлія Тимошенко. Тоді 50% її голосів забирає Порошенко, а 21% Кличко. Тобто з цих 21% 30% також переходять Порошенкові.

Таким чином бачимо однозначну картину настроїв суспільства.

Віктор Пащенко пояснює це, в першу чергу, емоційним станом людей. На його думку, наразі Порошенко потрапив у потрібну хвилю, адже у достатній мірі виглядає революціонером, і що важливо, у достатній мірі проявив спокій та виваженість.

У цілому ж, на думку пана Пащенка, опубліковані центральними ЗМІ соціологічні опитування відіграли значну роль у підтримці лідируючої позиції кандидатури Петра Порошенка і по суті вирішили долю президентських виборів.

Мукачево.net
 

Коментарі

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй 4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити i розтринькати на свiй розсуд. Його батько Шолтiс Людвик Людвикович i мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi i особливо коли будете мати з ними якусь справу.

Р
ревізор

пащенко ти скажи людям хто тобі платив за це пор.о? балога-парашенка? солідарність це куда? ти що взагалі людей держиш за ідіотів. та ніхто взагалі не реагують на солідарність. якщо на свободу 5% то на солідарність 0.2% і це реально. ти одну правду написав за партію мукачівських бариг що вони мають 2% . і це мабуть ти їм приписав 50% тобто що рівно 1%. в результаті і вийшло 2% ? ))))))

У
Українець

Читайте так: Лідера перегонів НЕ ПІДТРИМУЄ 65-75% населення. Ці вибори зараз нахер нікому не потрібні. За кого голосувати? сміх...

V
VoVa

А то нічого що 100.2% ?

У
Ужгородець

Партія "Солідарність"-то що за партія???Соціологи кловни 100%

Читайте також