Як і чому українські лікарі масово їдуть працювати за кордон (ВІДЕО)

24
9

ТСН підготувала розлогий сюжет про проблему, яка в нашій країні, особливо її західних областях, набуває катастрофічних масштабів: тутешні медики масово звільняються з місцевих лікарень і їдуть працювати в Європу, переважно у Словаччину.

Журналісти побували в закарпатському Берегові, де щомісяця з місцевої ЦРЛ звільняється до 10 працівників, а брак кадрів постійно зростає.

Для порівняння журналісти побували в Словаччині, куди масово виїздять наші медики, та порівняли умови праці. Різниця вражає.

Дивимося сюжет разом.



Також радимо переглянути наші попередні матеріали на цю тему:

Коментарі

Л
Лоці

Сяких дохторів ги сись шо справа ліпше і висилати гет кудась. Я сього Юру знаву добре, неуч і алкаш. Більш нішо добавити

М
маша

Отправил беременную в Ужгород без сопровождения мед персонала исход всем известный. А он до сих пор реально не наказан.

ДД
до двох останніх

компетентно і правдиво, а риба гниє з голови з Києва, більше половини економіки держави в тіні, всі гроші без оподаткування вивозяться баригами за кордон (в офшори), а бюджет держави дись 35 мільярдів доларів (як великого міста в США чи Європі) та щи половина з бюджету хочуть вкрасти, тому йдемо до великої біди ... І це гірка правда.

ІІ
Іван Іванович

Бо головні лікарі й самодури-завідувачі відділеннями створюють такі умови для своїх працівників, що ті кидають все і їдуть за кордон. Ще жоден головний лікар туди не виїхав бо там красти не дадуть й в конвертах бабло не принесуть. Така правда. Корупція доконає цю державу.

Ю
юлій

всьо по плану. активних, валовшних і з дяков робити за кордон. А баранів, які за гречку і 200грн проголосують і за вельзевула лишаємо тут.

Д1
До 11,05

Теж саме у суперпатріотичній Галечині всі у Польші ідуть ,при чому туй Мадярські школи?

I
Ignac

В Україні треба платити як лікарям так і другому люду добру зарплату оби могли достойно жити бо інакше розійдуться по світу і будуть робити во благо тих держав і себе а Україна з того буде мати лем цураві штрафні.

М
Маріка

доста файна реклама ниська на 1+1

ТЩ
Тому що

вивчи іх в мадярських школах. Потім мадярський медичний коледж. У Берегово мадярських лікарів стільки не потрібно.

Читайте також