Як і хто на Закарпатті контролюватиме виконання нового закону про обмеження пластикових пакетів у торгівлі

12
11

Від 10 грудня почав діяти закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Його будуть втілювати в три етапи.

Нагляд за дотриманням норм закону поклали на Держпродспоживслужбу. Про це повідомляє Суспільне.Закарпаття.

За першим – тобто від 10 грудня – забороняється розповсюджувати тонкі і надтонкі пакети в супермаркетах, аптеках, закладах харчування. Йдеться про кульки, у котрі покупці складають товар.

Дозволяється використовувати поліетиленові пакети, куди складають овочі та фрукти, але за них потрібно платити, розповів Начальник управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Закарпаття Анатолій Рижиков. Можна також використовувати біорозкладні та пакети з картопляного або кукурудзяного крохмалю.

"Станом на сьогодні ще не є врегульованим мінімальна вартість тих пакетів, які мають бути платними, — пояснив Анатолій Рижиков. — Це стосується, як великих пакетів — ті, що більше 7 кг — так і маленькі, які називають "майки", чи ті, що без ручок. Безплатними залишаються пакети, у які можна упакувати м’ясні вироби, рибу, молочну продукцію та насипну продукцію – крупи, цукор і так далі. На нас покладений контроль за виконанням цього закону, однак, якщо без конкретики, є ще певні юридичні моменти, які сьогодні заважають здійснювати повноцінний контроль, але це питання буде регулюватися під час проведення планових і позапланових перевірок".

Дивіться також: Закарпатці розповіли про своє ставлення до заборони пластикових пакетів та закарпатці починають сортувати сміття в під'їздах.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!




Коментарі

Я
Яху-у-у

ХАЙ ПОДОХНЕ В ВИГРІБНІЙ ХРОБАЧЛИВІЙ ГІВНОСМЕРДЯЧІЙ ЯМІ ТРИКРАТНИЙ КРАДІЙ ПЕНСІЙ клоун ЗЕЛЕНСЬКИЙ напару З хряком ПОРОШЕНКОМ!!!!

К
клоун-ЗЕЛЕНСЬКИЙ

я мерзотна гнида трикратно краду пенсії в пенсіонерів ааа! санітари!! тікаю! більше пи*діти не можу!

К
клоун-зе

Водки мені клоунУ-ЗЕЛЕНСЬКОМУ трикратно крадущому пенсії налийте!!!! АБО стекломоя!!!! АБО хоть бояришніка как Мацквє на гастролях мнє налівалі і в лапті абувалі!!!!

ЗУ
зеленський ублюдок

я клоун Зеленський краду трикратно пенсії й складаю враження нещирої і непорядно брехливої жидярної нелюдини. Мені б хотілося,щоб мені не завадили відбути свій довічний термін на нарах у параші до кінця подихання оскільки я точно ще найгірший як мінімум і для крадія пенсій хряка Порошенка, зрадника Кравчука,вбивці-замовника Кучми. Його обрали фальсифікаційно дермократично, таких злочинів трикратно пенсії крадійських як я янукович не вчиняв,тому треба дати можливість підорасу зеленському реалізувати свою підорну програму на нарах на параші,з якою я ішов в підораси,а за законом зони на це дається 50 років. Якщо хтось хоче здійснити державний переворот як порошенко,то це буде злочин не тільки проти мене і мого зе-бандитського слуго-клану узурпатора держави,а й проти моєї нікчемної кількості зе-слуг сатани...

А
Ага

золоту фразу я почув від хірурга від Бога ще в урср до одної пихатої тіпа "панянки" сказавши їй що -"ВСЯКЕ ГІВНО ХОЧЕ ФІАЛКОЮ ПАХНУТИ!" це і тепер актуальний вислів до теперішньої і до минулої влади! в зе-влади вже роги ростуть!

1
123

вчора в АТБ вже продавали ці пакети по 12 коп. Ось і вирішили проблему боротьби з пластиком, був безплатний став платний........

Я
Я

Я буду конторлювати

М
Модератор

Ще нормально в Мукачеві у сільверах алмах мош брати бесплатно)

ДН
до нижньої марги

іди швабам се розкажи,полудурок конченй

ДТ
До тома

Ти придурок то потцілому світу забороняють такі пакети. Клоун тут тут один - ти

Т
Том

Кончені долб..би,незнають шо уже удумати.страна клоунів

Читайте також